Izvor:
08.04.2017 u 15:35
0

ČOVIĆ POSLE ISPADANJA ZVEZDE IZ EVROLIGE: Upisali 16 pobeda, a prognozirali nam tri!

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da niko nije očekivao da će ekipa Evroligu da završi sa 16 pobeda i da je, uprkos tome što je završila takmičenje u regularnom delu, jako ponosan na rezultate ove sezone.

Prvak Srbije i Jadrana porazom od Darušafake (78:62) u Istanbulu oprostio se od nastupa u Evroligi sa skorom 16-14, istim kao turski tim, ali i slabijim međusobnim skorom.

"Vratio bih se na oktobar i šta su naši veliki prijatelji, barem u Srbiji, prognozirali, govorili su da ćemo imati tri ili četiri pobede. Da mi je neko pričao da ćemo na kraju imati 16 pobeda ne bih mu verovao, a tek ne bih verovao da sa 16 pobeda Zvezda ne može da prođe u Top 8. Ovo je veliki uspeh i odlična podloga za ono što sledi jer klub ne postoji jednu godinu ili jednu sezonu", rekao je Čović novinarima u Istanbulu, a prenosi klupski sajt.

On je dodao da su crveno-beli rezultatima ove sezone napravili osnovu za stabilan evroligaški klub.

"Ne želim da pričam o regularnosti i sudijama, a o tome dobro pričaju neki treneri, na primer jedan koji radi u Nemačkoj", rekao je Čović.

Prema njegovim rečima, novi format Evrolige je interesantan, a biće još više sledeće sezone jer se Fajnal-for igra u Beogradu.

"Trudićemo se da budemo što je moguće bolji iz godine u godinu. Naredna sezona Evrolige je veoma interesantna i koju ne bi trebalo ispustiti. Nadam se da ćemo imati dovoljno razumevanja i mudrosti da nešto napravimo naredne godine", dodao je prvi čovek Zvezde, uz konstataciju da je u tom klubu uvek veliki pritisak.

Da bi izabranici Dejana Radonjića igrali i sledeće sezone Evroligu neophodno je da slave protiv Cedevite u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

"Sledi nam finale ABA lige koje je uslov da se odbranom titule obezbedi ponovo plasman u Evroligu, a tek onda strateški dobro postavi sezona 2017/2018. Mislim da neće doći do opuštanja među navijačima jer smo mi samo završili jedan deo teške sezone. Cilj nam je da osvojimo ABA ligu da bismo ponovo mogli da se takmičimo u Evroligi".

On je imao poruku za sve navijače Crvene zvezde, istakavši da moraju da budu ponosni rezultatima u Evroligi.

"Kod nas imate puno mrzitelja i negativaca. Ovo im je bilo veče za opuštanje. Navijači i svi u Zvezdi treba da budu ponosni ovom sezonom. Život je jednostavno takav da u pojedinim trenucima ne možete da sami svoju sudbinu izvedete kako ste zamislili. Ona zavisi od mnogih faktora koji kada se sklope ne ostvarite neki put ono što ste planirali. Za nas je ovo uspešna i za ponos sezona u Evroligi", zaključio je Čović.

tanjug.rs
Foto:
kkcrvenazvezda.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter