Izvor:
10.04.2017 u 14:13
0

JOKIĆ PROMAŠIO ZA TRIJUMF DENVERA: Vestbruk pogodio trojku i odveo Oklahomu u plej-of!

Nikola Jokić ubacio 23 poena Oklahomi, ali Denver neće igrati plej-of. Glavni krivac je Rasel Vestbruk, koji je pogodio šut za trijumf uz zvuk sirene, uz 42. tripl-dabl sezone, kojim je oborio rekord legendarnog Oskara Robertsona.

Nije tripl-dabl, nije čak ni dabl-dabl, ali Nikola Jokić je ponovo odigrao još jedan sjajan meč u NBA ligi uprkos promašenom šutu za pobedu.

Njegov Denver izgubio je od Okhlahome na domaćem terenu rezultatom 106:105 i tako ostao bez plej-ofa.

Denveru, koji je u finišu meča imao sedam poena viška, presudio je maestralni Rasel Vestbruk trojkom sa 10 metara u poslednjim sekundama.

Prethodno je Jokić imao priliku da iz izgledne situacije reši pitanje pobednika, ali je promašio koš na tri sekunde do kraja.

To nikako ne bi smelo da umanji njegov učinak na ovom meču, ali i tokom cele sezone.

Jokić je za pola sata igre ubacio 23 poena i imao je šest skokova i tri asistencije.

Navijači na društvenim mrežama posebno su bili oduševljeni driblingom sa početka meča kada je nadmudrio svog čuvara Adamsa.

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Italijan Galinari sa 34 poena i 10 skokova,a Čendler je ubacio 17.

Rasel Vestbruk je s druge strane ponovo zabeležio tripl-dabl: 50 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Time je ušao u istoriju NBA lige kao igrač sa najviše tripl-dabl mečeva u jednoj sezoni. Pretekao je legendarnog Oskara Robertsona, koji je u sezoni 1961/62 imao 41 tripl-dabl u regularnom delu sezone.

Pratili su ga samo Enes Kanter sa 15 poena i osam skokova i Stiven Adams sa po deset poena i uhvaćenih lopti.

Pogledajte i kako je izgledao Vestbrukov rekordni učinak:

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter