Izvor:
30.05.2016 u 20:44
0

POŽURITE PO KARTE: Kvalifikacioni olimpijski turnir definitivno u Beogradu!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas da će Olimpijski kvalifikacioni turnir definitivno biti održan u julu u Beogradu.

Definitivno je sigurno da će se od 4. do 9. jula u Beogradu održati kvalifikacioni turnir, kako je bilo i ranije planirano. Prihvaćen je naš stav i suspenzija Fiba Evropa, koja je važila za kvalifikacije i Olimpijske igre, stavljena je van snage. Fiba će i dalje pratiti dešavanja i to će imati uticaja na Evropsko prvenstvo. Očekujem da će doći do rešenja i da neće biti sankcija ni za klubove ni za saveze– rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Đilas je naveo da će Olimpijski kvalifikacioni turnir biti najveće košarkaško takmičenje u Srbiji u poslednjih deset godina, ali i u narednih nekoliko godina.

Želimo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i postanemo jedna od samo pet zemalja, ne računajući domaćina (Brazil), koja će imati predstavnike u muškoj i ženskoj konkurenciji– rekao je Đilas.

On je naveo da postoje dobre šanse da košarkaš San Antonija Boban Marjanović zaigra na kvalifikacionom turniru.

Važno je da svi koji su na selektorovom spisku izraze želju da igraju, bez obzira u kom su klubu. Marjanović ima poseban status jer San Antonio tek od 1. jula može da mu ponudi ugovor. Razgovarali smo sa njegovim menadžerima i pregovori idu u dobrom smeru i blizu smo rešenja kako ćemo regulisati njegovo osiguranje. Selekor je razgovarao sa njim i Marjanović želi da igra. Mnogi evropski savezi imaju takvih problema, Francuzi imaju petoricu NBA igrača, a samo Nikolas Batum želi da igra– rekao je on.

Olimpijski kvalifikiacioni turnir održaće se od 4. do 9. jula u Beogradskoj areni.

Košarkaška reprezentacija Srbija igraće u Grupi A sa Angolom i Portorikom a u Grupi B su Japan, Češka i Letonija.

Direktor Olimpijskog kvalifikacionog turnira Andrija Kleut rekao je da je do sada prodato 3.000 karata za finale.

Prodaja karata počela je pre dvadesetak dana, a već je prodato 3.000 karata za finale, što je iznenađujuće. Sada kada je i zvanično da će Beograd biti domaćin, očekujem da će karte biti rasprodate. Za polufinale i grupnu fazu je nešto manje interesovanje– rekao je Kleut.

Beta
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter