Izvor:
21.05.2017 u 14:53
0

Čovića ne zanimaju pretnje FIBA: Srbija će ostati bez Zvezdinih igrača!

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, nema dilemu kada je u pitanju stav Evrolige da igrači iz “njenih” klubova ne igraju kvalifikacije za Mundobasket.

On je pojasnio svoj stav o inicijativi Đordija Bartomeua vezanoj za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

– Moramo da se rukovodimo time koje je takmičenje nama najvažnije, a to je Evroliga. Kako su stvari postavljene, u velikoj meri živimo na osnovu tog takmičenja. Potpuno bi bilo besmisleno da Crvena zvezda daje reprezentativce, a u isto vreme se igra Evroligino takmičenje. Oni koji su to smislili očigledno nisu dobro smislili. Direktno mislim na FIBA, ali ima još dovoljno vremena da probaju da se dogovore. Zašto bismo bili u inferiornom položaju u odnosu na NBA ligu, koja je već izrekla svoj stav – pita Čović.

Na pitanje da li se plaši pritisaka, prvi čovek crveno belih kaže:

– Neka bude kakvih god pritisaka, odluka će biti ovakva. Znam kakvu vrstu pritiska mogu da prave, da zamenjuju teze, ali toga smo se nagledali i naslušali u prošlosti. Sećate li se prošle godine kakvih je pretnji iz FIBA bilo, te kažnjavaće ove, one… I šta su uradili na kraju, koga su kaznili? Nikoga! Kakvu su FIBA Ligu šampiona napravili?”

Nebojša Čović se osvrnuo i na poraz u poslednjem derbiju.

– Derbi kao derbi. Pobedio je Partizan, nije nam drago, ali otrežnjuje i dodatno mobiliše. Meni je mnogo važnije da pobeđujemo Partizan kada se igra za trofeje – rekao je prvi čovek crveno-belih.

novosti.rs
Foto: twitter/kk crvena zvezda, kkcrvenazvezda.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter