Izvor:
24.05.2017 u 01:49
0

Promene u ABA ligi: OD SLEDEĆE SEZONE 12 KLUBOVA IGRAĆE NA JADRANU!

Danas je u Zagrebu održana Skupština ABA lige.

Zaključeno je da je u prošloj sezoni nastavljen razvoj ABA lige kao moćnog brenda za razvoj košarke u regionu, a to su potvrdili finansijski, sportski i marketinški izveštaji za sezonu 2016/17.

Kako bi i dalje nastavila da se razvija u pravom smeru, na zadovoljstvo navijača, Skupština je donela odluku da naredne sezone u ABA ligi nastupi 12 klubova i to po tri iz Srbije i Hrvatske, odnosno po jedan iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Preostala dva mesta idu zemljama čiji su klubovi ostvarili najbolji koeficijent u prošloj sezoni, a to su Srbija i Crna Gora.

Doneta je i odluka o organizaciji Superkupa u Baru, sa željom da to postane tradicija i uz učešće najboljih timova iz regiona.

Pored toga, odlučeno je da tokom sledeće sezone bude organizovano nekoliko turnira za igrače do 19 godina, kao i da se u najkraćem mogućem roku pokrene Druga ABA liga.

U tom cilju u narednom periodu biće obavljeni sastanci sa zainteresovanim klubovima.

sportskacentrala.com
Foto: aba-liga.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter