Izvor:
07.06.2016 u 14:39
0

KARI ODUSTAO: Amerikanci bez najboljeg igrača u Rio de Ženeiru!

Dvostruki uzastopni najkorisniji igrač (MVP) košarkaške NBA lige, Stefen Kari saopštio je da neće igrati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

On je kazao da je odlučio da se povuče "zbog nekoliko razloga, uključujući i nedavne povrede članka i kolena".

Učešće su ranije otkazalo Kris Pol i Entoni Dejvis, ali je Kari najzvučnije ime koje je odustalo od igranja za dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona.

Kari je sa SAD osvojio dve titule svetskog prvaka, i bio je član prvog tima selekcije koja je 2014. pobedila Srbiju u finalu Svetskog prvenstva. On je ranije govorio da želi da osvoji olimpijsko zlato, ali je u plej-ofu ove sezone propustio šest utakmica plej-ofa zbog povreda.

Moje prethodno iskustvo s reprezentacijom bilo je dragoceno. Uživao sam i naučio sam mnogo, zbog čega je ova odluka izuzetno teška za mene i za moju porodicu. Ipak, zbog nekoliko razloga, uključujući i nedavne povrede članka i kolena, verujem da je ovo najbolja odluka u ovoj fazi moje karijere– naveo je Kari.

On je rekao da je razgovarao sa svojom porodicom i da je već obavestio predsednika Košarkaškog saveza SAD da neće putovati u Brazil.

Jasno je da smo razočarani što Stef neće biti sa nama ovog leta, ali razumemo da se ovakve stvari dešavaju, tako da u potpunosti podržavamo njegovu odluku– rekao je pedsednik Saveza Džeri Kolanđelo.

Na širem spisku SAD trenutno se nalazi 31 igrač, a taj spisak bi do kraja meseca trebalo da bude skraćen na 12 imena.

Neverovatna je čast predstavljati svoju zemlju i nositi natpis 'SAD' na grudima, ali moj primarni košarkaški cilj ovog leta jeste da se koncentrišem na svoje telo i spremim za sledeću NBA sezonu– napisao je Kari u svom saopštenju.

Beta
Foto: Twitter/BBCSport

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter