Izvor:
14.06.2016 u 14:49
0

PRIBLIŽILI SE AKTUELNOM ŠAMPIONU: Sjajna igra Irvinga i Džejmsa dovela Klivlend do pobede

Košarkaši Klivlenda pobedili su večeras u Ouklendu Golden Stejt sa 112:97 i tako smanjili prednost aktulenog šampiona na 3:2 u finalu plej-ofa NBA lige. Kavalirse su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 41 poenom, 16 skokova i sedam asistencija, i Kajri Irving s takođe 41 poenom. Oni su tako iskoristili odsustvo suspendovanog Drejmonda Grina i vratili su seriju u Klivlend.

Radujemo se što smo produžili seriju. To je jedino što smo i hteli. Dobili smo još jedan dan da preživimo. Večeras počinjemo pripreme, sutra ćemo se spremati i bićemo spremni kad god da počne šesta utakmica – rekao je Džejms posle meča.

Publika u Ouklendu večeras je zviždala i negodovala svaki put kada je Džejms imao kontakt sa loptom. Zvezda Klivlenda kritikovana je sa svih strana posle koškanja s Grinom u četvrtoj utakmici i obostrane lične greške. Grinu je to bio četvrti nesportski faul u plej-ofu, tako da je naknadno kažnjen s jednim mečom suspenzije. Publika je zviždala i na kraju meča, kada su Kavsi izlazili sa terena.

Ovo je Golden Stejtu bio tek četvrti poraz u Ouklend areni ove sezone, a ekipa je tako ponovo propustila priliku da slavi titulu kod kuće, pošto je obe svoje prethodne titule, 1975. i prošle godine, osvojila u gostima. Sledeća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka i Grin će imati pravo nastupa u njoj. Krilo Voriorsa nije imao pravo da uđe u halu, tako da je meč gledao na obližnjem stadionu Koloseum, u društvu generalnog menadžera Golden Stejta Boba Majersa.

Najefikasniji u Golden Stejtu bio je Klej Tompson sa 37 poena, dok je Stefen Kari dodao 25, uz sedam skokova, četiri asistencije i dve blokade. "Braća spleš" su, međutim, promašivala šuteve u završnici meča, a tim nije uspevao da "zatvori" reket, tako da je Klivlend postigao 46 poena iz reketa. Utakmica je danas na poluvremenu bila nerešena, 61:61, ali su Voriorsi promašili 14 od prvih 20 šuteva u drugom poluvremenu, a iz igre u trećoj četvrtini šutirali su ukupno 7/24. Klivlend je tada povećao vođstvo pošto je manje grešio na oba kraja terena.

Nismo bili dobri u odbrani. Naravno, znali smo da smo bez Drejmonda, tako da nema potrebe sada da kukamo oko toga. Morali smo da igramo bolje, ali nismo – rekao je trener Stiv Ker.

Pre početka utakmice održan je minut ćutnje u počast žrtvama masovnog ubistva u Orlandu. Nekadašnja zvezda Orlando Medžika Grent Hil ponudio je u ime NBA podršku žrtvama tog zločina.

Happytv.tv
Foto: Twitter/Cavaliers Nation

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter