Izvor:
13.08.2017 u 22:26
0

GRCI IMPRESIONIRANI SRBIJOM: Vidimo se u završnici EP!

Održali su košarkaši Srbije pravu lekciju Grcima u subotu uveče. Pred punim tribinama su lako i ubedljivo slavili sa 93:61 i tako obradovali navijače. Priznali su to i grčki igrači.

– Igrali smo očajno, na obe strane terena smo bili užasni. A Srbija je dominirala. Moramo da izvučemo pouke iz ovoga, imamo manje od 20 dana pre Evrobasketa. Srbija ima odličan tim, čak i oni koji se neće naći među 12 su sjajni igrači. Vole košarku, igraju dobro zajedno i nadam se da ćemo se opet sastati u završnici takmičenja – priča Vangelis Mancaris.

Jedan od najboljih grčkih igača Jorgos Printezis se složio sa saigračem.

– Srbija je jedan od najboljih timova na svetu. Igraju kod kuće, uvežbavaju se za Evrobasket, imaju dobru hemiju u timu i svako zna svoju ulogu koju im je selektor Đorđević dao. Igranje za nacionalni tim je posebno, nemate toliko vremena za pripremu kao u klubovima, i zato je veoma bitno što svi na parketu znaju šta treba da rade.

Obojica veruju da "orlovi" mogu da dođu do odličja na predstojećem EP.

– Želim sve najbolje Srbiji i našem timu. Želimo da uradimo sve najbolje, i sada je teško pričati o eventualnim mečevima za odličja. Srbija ima dobar tim i može da osvoji medalju – poručio je Jorgos.

Grci nisu bili na svom nivou, ali ne traže izgovor u tome što nije igrao Janis Adetokumbo.

– Janis je veoma važan igrač za nas, može mnogo da nam pomogne i ima dosta dobrih stvari koje očekujemo od njega u budućnosti. Nismo imali dobro veče, ne tražimo nikakve izgovore, moramo da unapredimo igru ako hoćemo da ostvarimo dobar rezultat na Evrobasketu – zaključio je Printezis.

STIGLA NOVA GENERACIJA

Nekada su dres Grčke nosili Dijamantidis i Spanulis, a sad su tu mlađi igrači. Mnogo promena, pre svega u načinu igre.

– Stigla je nova generacija. Dimitris i Vasilis su odlični igrači, ali je prošlo dosta godina, stigli su novi momci. Tu su Mancaris, Papanikolau, Slukas, Adetokumbo, svi su talentovani i možemo da budemo uspešni – jasan je Printezis.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter