Izvor:
09.09.2017 u 12:38
0

MOMCI, SAMO JAKO: Nenad Krstić poslao poruku košarkašima Srbije!

Pored velikih teškoća koje smo imali, tim je odigrao sjajno prvi deo prvenstva, a i dalje smo u igri za medalju, kaže Nenad Krstić

Košarkašku reprezentaciju Srbije tek očekuju jake utakmice i prava uzbuđenja, gde će igrači pokazati koliko su mentalno jaki, poručio je Nenad Krstić.

Čuveni centar srpskog košarkaškog tima i čovek sa zavidnim NBA iskustvom veruje u selektora Aleksandra Đorđevića i momke koji na EP predstavljaju Srbiju.

– Prvu fazu smo dobro odigrali, bez obzira na poraz od Rusije. Izgubili smo u pravo vreme, u grupi, prenuli se i na zavidnom nivou odigrali preostale utakmice, posebno onu protiv Turske. S obzirom na sve probleme koje smo imali zbog povreda i da smo ostali bez osam standardnih igrača, smatram da smo i dalje u igru za medalju – rekao je za Kurir Nenad Krstić.

Nekadašnji košarkaš Nju Džersija, Oklahome i Bostona analizirao je i učinak centara srpske reprezentacije.

– Štimac sjajno odrađuje svoj posao. Nema veliku minutažu, ali njemu očigledno već godinama prija da deluje iz senke. Podredio se ekipi, daje joj dodatni kvalitet, odrađuje one prljave poslove koje niko ne voli i jedan je od ključnih igrača za atmosferu u timu. Kuzmić je sjajan u odbrani, a Marjanović u napadu, što Sale sjajno komponuje i koristi ih baš onda kad su mu potrebni.

Izostanak plejmejkera Miloša Teodosića je po Nenadu Krstiću nešto što je teško nadoknaditi.

– Vidi se da Teo fali. Mislim da će se njegovo odsustvo tek osetiti u eliminacionim utakmicama, jer je on bio taj igrač koji je na sebe preuzimao pritisak, rešavao teške situacije. Jednostavno, bio najjači kada je to bilo najpotrebnije – jasan je Nenad Krstić.

Osmina finala

MAĐARI ĆE PROĆI KAO BELGIJANCI

Košarkaši Srbije u nedelju od 14.15 časova u osmini finala Evropskog prvenstva u Istanbulu igraju protiv Mađarske.

– Kvalitetniji smo! Apsolutno. Jasno je kao dan. Ako utakmici pristupimo kao protiv Belgije ili Velike Britanije, u šta ne sumnjam, neće biti problema. Posle toga otvara nam se žreb i možemo do završnice. Nemamo bilo koga da se plašimo, jer mi smo Srbija – samouveren je Krstić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter