Izvor:
13.09.2017 u 15:38
0

Jedan je Kobi Brajant: Lejkersi povlače oba broja legendarnog beka!

Kobi Brajant ući će u istoriju NBA lige i kao penzioner pošto će postati prvi igrač zbog koga će jedna franšiza povući dva broja.

Upravo to je odluka predsednika Lejkersa i franšize iz Los Anđelesa, a svečana ceremonija zakazana je za 18. decembar, potvrđeno je za ESPN.

Brajant je u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri, u kojoj je branio samo boje 'Jezerdžija', nosio brojeve 8 i 24 po tačno deceniju, a nešto uspešniji bio je sa dva broja na leđima.

Sa osmicom ima učinak od deset ol-starova, četiri NBA prva tima i tri titule, dok je sa dvadesetčetvorkom deset puta bio ol-star i dva puta šampion, ali i dva puta MVP velikog finala.

Kobi će biti jubilarni, deseti 'Jezerdžija' kome će broj biti povučen – posle Vilta Čemberlena (13), Eldžina Bejlora (22), Gejla Gudriča (25), Medžika Džonsona (32), Karima Abdul-Džabara (33), Šekila O'Nila (34), Džejmsa Vortija (42), Džerija Vesta (44) i Džamala Vilkisa (52), a prvi uz Šekila koji će u to društvo ući a da nije član Kuće slavnih.

b92.net
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter