Izvor:
24.06.2016 u 20:49
0

SIMONOVIĆ: Uz podršku navijača možemo do Rija!

Srpski košarkaški reprezentativac Marko Simonović rekao je da je atmosfera u timu odlična i pozvao navijače da u što većem broju pomognu reprezentaciju u pohodu na Olimpijske igre.

Stvarno se dobro radi i velika želja i energija pristutna je kod svih. Malo su atipične pripreme zato što smo imali smo samo par dana pauze. Ulazimo u završni deo pred turnir i polako se pripremamo za to što nas očekuje. Verujem da će sve biti dobro, jer zaista mislim da ova ekipa ima kvalitet i karakter da iznese sve na pravi način– rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima motiva ne manjka, a čak i selektor Ðorđević spušta loptu.

Selektor nas smiruje "polako, čekajte". Baš smo željni igre i na treningu i dokazivanja i utakmica. Zaista je vlada sjajna atmosfera u timu– rekao je košarkaš Crvene zvezde i dodao da očekuje veliku podršku na meču sa Francuskom, a zatim i na kvalifikacinom turniru.

As crveno-belih ističe da se naporna klupska sezona zaboravi čim se obuče dres reprezentacije.

Jeste teško fizički, ali kada je reč o reprezentaciji sve se zaboravlja– rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima treba maskimalno ozbiljno shvatiti sve rivale na kvalifikacionom turniru.

Nezgodne su to ekipe, na jednu utakmicu gde mogu svašta da naprave. To su uglavnom izrežene šuterske ekipe, Letonija, Portoriko gde ima dosta bekova, dobro trče, dobro šutiraju. Češka je sjajno igrala na prošlom Evropskom prvenstvu, Angola verovatno sve "fizikalci", tako da svi traže svoju šansu. Mislim da ako uđemo maksimalno ozbiljno uz podršku domaće publike imamo dobre šanse– rekao je srpski reprezentativac.

Na kraju utisci o sinoćnjem NBA draftu i da li postoji želja da se i sam oproba u najjačoj ligi sveta.

Nisam gledao draft jer sam bio zaista umoran, ali sam ispratio i svi smo čestitali Zagorcu. Velika stvar za karijeru. Nisam razmišljao o NBA. U principu verujem da svako ima želju da se oproba tamo makar malo, ali ja sam više "evropski tip"– sa osmehom na licu je zaključio Simonović.

Košarkaši Srbije odigraće sutra od 21 sat u Kombank areni, drugi prijateljski meč sa selekcijom Francuske, dok će poslednju proveru pred start kvalifikacionog turnira "Orlovi" imati u utorak protiv selekcije Grčke (20.15).

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju počinje 4. jula, kada se Srbija sastaje sa Portorikom, dok će 6. jula protivnik Srbije biti Angola. Polufinala su zakazana za 8. jul, dok se finalna utakmica igra 9. jula. Na Olimpijske igre će se kvalifikovati samo pobednik turnira.

Tanjug
Foto: Twitter/KarlMathieu1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter