Izvor:
09.10.2017 u 14:47
0

SRPSKO VEČE: Jokić i Teodosić blistali, Bogdanović starter! (video)

Srpski košarkaši Nikola Jokić i Miloš Teodosić odigrali su odlično u predsezonskim mečevima, dok je Bogdan Bogdanović prvi put bio starter za Sakramento.

Jokić je u porazu Denvera od San Antonija rezultatom 122:100 postigao 19 poena za 24 minuta (7-13 iz igre), uz 7 skokova, 4 asistencije i po ukradenu loptu i blokadu.

Nagetsi nisu imali rešenja za raspoložene Sparse koji su vodili tokom čitavog susreta, a koji su pitanje pobednika rešili u poslednjoj četvrtini jer su je dobili rezultatom 39:18.

Velika borba vođena je pod obručima između Jokića i Lamarkusa Oldridža, koji je predvodio svoj tim sa 21 poenom, 8 skokova i 6 asistencija, a pratio ga je Brin Forbs.

Osim srpskog igrača, u redovima Denvera istakli su se Vil Barton sa 16 poena i 3 uhvaćene lopte, kao i Geri Heris koji je dodao poen manje.

Teodosić je predvodio LA Kliperse, ali nije uspeo da spreči ubedljiv poraz od Portlanda (134:106), na parketu je proveo 27 minuta i meč završio sa 15 poena (4-7 za tri), 2 skoka, 3 asistencije i jednom blokadom. On je veoma loše ušao u meč – promašio je prve tri trojke, da bi krajem prve četvrtine zabrinuo navijače, pošto je iščašio mali prst na ruci.

Ipak, vratio se kao nov čovek iz svlačionice i onda je krenula serija od četiri ubačene trojke, što ipak nije bilo dovoljno da se uhvati priključak.

Diandre Džordan je upisao dabl-dabl (12 poena i 14 skokova), a Blejk Grifin je uz 15 poena podelio 6 asistencija. U sastavu Portlanda Dejmijan Lilard je dominirao sa 35 poena, 20 je dodao Mekolum, dok je odličan bio i Jusuf Nurkić sa 13 poena i 9 skokova.

Bogdan Bogdanović je prvi put u NBA karijeri bio starter i u porazu Kingsa od Los Anđeles Lejkersa za više od pola sata postigao 7 poena i imao 3 uspešna dodavanja. Bogdanović je nešto slabije šutirao iz igre – promašio je sedam od 10 pokušaja, pogodivši za tri samo jednom iz pet šuteva. U redovima Sakramenta samo dvojica košarkaša imala su dvocifren učinak, otuda tako malo poena na kraju – najefikasniji je bio Zek Rendolf sa 16 poena i 5 uhvaćenih lopti, dok je Geret Templ stao na 12.

Lejkerse su do pobede predvodili Džulijus Rendl sa dabl-dabl učinkom (17 poena, 10 skokova), Kajl Kuzma sa 15 poena i 8 uhvaćenih lopti, dok je Brug Lopes imao tri poena manje. Hrvatski košarkaš Ivica Zazubac je na terenu proveo osam minuta i za to vreme je postigao dva poena i zabeležio jedan skok.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter