Izvor:
13.10.2017 u 17:27
0

EVROLIGA: Zvezda gostuje u Kaunasu!

Košarkaši Crvene zvezde od 19.00 u Kaunasu započinju učešće u novoj sezoni Evrolige.

Izabranici Dušana Alimpijevića gostuju šampionu Litvanije Žalgirisu u prvom kolu elitnog klupskog košarkaškog takmičenja.

Pred Zvezdom je novi ciklus pošto je došlo do velikih promena u stručnom i igračkom kadrom.

Ono što raduje trenera Alimpijevića jeste da će imati kompletan sastav protiv Žalgirisa jer se u meču sa Olimpijom vratio i kapiten Branko Lazić.

"Žalgiris se kao klub i ekipa ponaša slično kao i Crvena zvezda. Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji koja se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1.Tvrda čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro analiziramo. Idemo tamo da se prikažemo, ja se nadam u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti",najavio je meč trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Žalgiris tradicionalno nije pretrpeo brojno mnogo promena, ali su opet tim napustili neki glavni igrači, poput: Vestermana (CSKA), Lekavičijusa (PAO), Motuma (Efes) i Lime (Real).

Klub iz Kaunasa se pojačao Di Bostom i Vasilijem Micićem koji biti glavni organizotori igre. Aksel Tupan će poktivati poziciju krila, a u klub su još došli i centar Brendon Dejvis i krilni centar Eron Vajt.

U četvrtak je odigrano pet mečeva Evrolige, dok se u petak igraju (pored Zvezdinog), još dva meča: 19.00 Himki – Valensija, 21.00 Barselona – PAO.

b92.net
foto: aba-liga.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter