Izvor:
18.11.2017 u 04:39
0

PORAZ CRVENE ZVEZDE: Olimpijakos odneo pobedu sa 59:85

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su šesti poraz u Evroligi, jer su u utakmici osmog kola izgubili od Olimpijakosa u Pireju – 59:85.

Srpskom šampionu je ovo četvrti uzastopni poraz, a zanimljivo je da je identičnim rezultatom izgubio i pre dva dana od CSKA u Beogradu.

Zvezda ostaje na dnu tabele, sa samo dve pobede u osam mečeva.

S druge strane, Olimpijakos se priključio ekipi CSKA na vrhu tabele sa učinkom 6-2.

Pirejski crveno-beli su sve vreme večerašnje utakmice u dvorani "Mira i prijateljstva" kontrolisali dešavanja na terenu.

Brzo su stekli dvocifrenu prednost, već na polovini prve četvrtine, ali je Zvezda serijom 9:0 s kraja te i početkom druge deonice uspela da uhvati priključak (19:22). U tom periodu goste je vukao Tejlor Ročesti dalekometnom paljbom.

Međutim, ispostavilo se da je to bio i poslednji trzaj Zvezde, čiji su igrači nosili plave dresove.

Olimpijakos je brzo pobegao na bezbednu udaljenost i prednost konstantno uvećavao do konačnih: 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10).

Pobednički tim je predvodio bivši igrač Partizana Nikola Milutinov sa 13 poena i 12 skokova. Holis Tompson je dao 14 poena, a Joanis Papapetru je dodao 11.

Daleko najbolji kod Zvezde, a ujedno i najefikasniji na utakmici, bio je Tejlor Ročesti sa 20 poena.

Navijači dva kluba, s obzirom na to da gaje bratske odnose, napravili su zajedničku koreografiju i sve vreme zajedno navijali.

Međutim, sredinom treće četvrtine na parket je dospeo suzavac, pao je blizu klupe Zvezde, pa je meč bio prekinut na nekoliko minuta.

U dvorani "Mira i prijateljstva" bilo je 7.000 gledalaca.

Navijači Olimpijakosa za vreme meča sa Crvenom zvezdom u Evroligi razvili su transparent "Kosovo je Srbija".

Iznad transparenta vijorila se zastava na kojoj je dominirao grb beogradskih crveno-belih, čime su navijači još jednom svima do znanja stavili da su 'bratski navijači'.

Izvor: Kuir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter