Izvor:
25.11.2017 u 14:55
0

Tepić nakon povratka u nacionalni dres: Čudan termin, ali važna pobeda protiv Austrije!

Reprezentativac Srbije Milenko Tepić vratio se u nacionalni dres u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Srbija je u prvom kolu pobedila Austriju sa 85:64, a Tepić je posle meča rekao da je veoma važno što je ekipa zabeležila trijumf na startu takmičenja.

– Čudan termin kvalifikacija kao što se mnogo pričalo o tome, ali drago mi je što sam ovde. Imali smo priliku da igramo meč protiv Austrije, nijedan tim nije za potcenjivanje ma koliko ne zvučali kao košarkaška nacija, pokazali su da znaju da igraju – rekao je Tepić posle meča.

– Najvažnije da smo pobedili zbog načina na koji smo se okupili. Mnogo je igrača koji nisu bili tu ranije, tako da očekivati neku jaku dobru igru je nerealno, a rezultat je važan, s obzirom na važnost kvalifikacija. Pobedili smo i nadam se da će biti već malo bolje protiv Gruzije – istakao je Tepić.

Srbija se sa reprezentacijom Gruzije sastaju je u ponedeljak od 20 časova.

– Nemam neku informaciju o njihovom sastavu, ali su oni bili na EP, imaju košarkašku istoriji… Na nama je da odigramo maksimalno agresivno i verujem da ćemo tako uspeti da odigramo protiv Gruzije – kazao je Tepić.

Košarkaš Brindizija rekao je da je uvek lepo vratiti se u Pionir,

– Iskreno bilo mi je neobično, nisam bio tu 2-3 godine, ali uvek je lepo kad se dođe. Igrao sam ovde pet godina i vežu me lepe uspomene za Pionir, uglavnom lepe – rekao je Milenko Tepić, a potom i dodao:

– U ono vreme kada sam ja igrao ostali su još Mačvan Raduljica, Paunić, ali ovo su sve neki novi dečaci. Još uvek se osećam kao najmlađi jer je tako bilo pre, ali evo brzo je sve prošlo… Vreme brzo ide ali uvek je lepo igrati za reprezentaciju.

Kada je reč o sukobu FIBA i Evrolige i ovim kvalifikacijama, Tepić kaže da se nada da će doći do dogovora dve strane.

– Iskreno, vidite svi… Najbolje bi bilo kada bi sve reprezentacije mogle da igraju u najjačim sastavima, tu bi kvalfikacije dobile neku pravu draž… Nažalost FIBA i Evroliga ne mogu da se dogovore i nadam se da će se naći neći kompromis i da će svima biti lakše.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter