Izvor:
09.07.2016 u 14:10
0

JOŠ JEDAN KORAK DO RIJA: Srbija se večeras protiv Portorika bori za odlazak na OI

Košarkaška reprezentacije Srbije plasirala se u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pošto je kasno sinoć savladala selekciju Češke sa 96:72 (26:17, 19:19, 28:22, 23:14).

Domaćin kvalifikacionog turnira je pred nešto manje od 13.000 gledalaca u KOMBANK areni, stigao do treće vezane pobede i šanse da se u subotu bori za mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Srbija je sigurno i sa velikom željom otvorila duel, a ponovo je, kao i na prethodne dve utakmice blistao Nikola Jokić sa devet ubačenih koševa i odličnom igrom na oba kraja terena. Uz Jokića, efikasnu prvu deonicu odigrao je Bogdan Bogdanović, pa je Srbija već na startu imala 11 poena prednosti.

Drugu deonicu dobro je otvorio Bogdanović, dok su se Česi uglavnom oslanjali na šut za tri poena. Nikola Jokić je ponovo predstavljao nepremostivu prepreku za reprezentaciju Češke, pa je ofanzivnim skokovima I poenima pod obručem održavao vođstvo domaćeg tima.

Tačku na siguran trijumf, Srbija je stavila fantastičnom igrom u poslednjoj deonici, u kojoj su izabranici Aleksandra Ðorđevića, sigurnom igrom u oba pravca stigli do maksimalnih plus 29.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 21 poenom, Nikola Jokić je dodao 19 uz osam skokova, dok je Miloš Teodosić meč završio sa 16 poena.

Kod Čeha, najbolji je bio Tomaš Satoranski sa 14, Jan Veseli je dodao 12, a po 10 su upisali Patrik Auda I Jirži Velš.

Finale kvalifikacionog turnira između Srbije i Portorika na programu je večeras od 21h.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ kombib

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter