Izvor:
29.12.2017 u 04:43
0

EVROLIGA: Košarkaši Reala pobedili su aktuelnog prvaka Fenerbahče (79:77)!

Košarkaši Reala priredili su malo iznenađenje pobedivši aktuelnog prvaka Evrolige Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 79:77, ali nije iznenađenje to što je pobedi najviše doprineo magični Luka Dončić sa 20 poena, 10 asistencija i 8 skokova!

Fenomenalni Slovenac bio je nerešiva zagonetka za tim Željka Obradovića i desetkovanom Realu doneo zlata vrednu pobedu na terenu evropskog šampiona pred krcatim tribinama.

U dramatičnoj završnici, domaći tim imao je priliku da preokrene i odvede meč u produžetak, ali je najbolji igrač u sastavu turskog prvaka večeras Bred Vonamejker loše izveo poslednji napad, promašio za dva poena, na sreću Madriđana.

Pored Dončića, najveći doprinos triumfu ekipe Pabla Lasa Trej Tompkins i Felipe Rejes sa po 13 poena, te Džejsi Kerol sa 11.

Kod domaćih, Vonamejker je ubacio 20 poena, Datome je dodao 12, Naneli 11, Džejmson Tompson 10…

Srpski reprezentativac Marko Gudurić utakmicu je završio sa dva poena za 12 minuta u igri.

Žalgiris je, u isto vreme, nastavio sa briljantnim igrama ove sezone.

U Viljnusu "pao" je Olimpijakos – 74:68.

U sastavu Atinjana nije bilo povređenih Mandzarisa, Printezisa i Milutinova, no to ne umanjuje novu pobedu ekipe Šarunasa Jasikevičijusa za proboj na četvrto mesto, pred gostovanje Zvezdi u narednom kolu.

Odličan je u redovima pobednika bio srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 11 poena, više od njega postigli su samo Jankunas (12), Pengos (14) i Milaknis (14).

Evroliga, 15. kolo

Fenerbahče – Real Madrid 77:79
Žalgiris – Olimpijakos 74:68
Makabi – Unikaha 78:89
Valensija – Panatinaikos

Petak

Himki – Barselona
Anadolu Efes – Bamberg
Baskonija – CSKA
Milano – Crvena zvezda

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/Fenerbahçe Doğuş

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter