Izvor:
20.02.2018 u 18:26
0

NOVI UGOVOR JOKIĆU: Nikoli spremili 14,6 miliona dolara!

Naš košarkaš trenutno najslabije plaćen igrač Nagetsa, na leto postaje ograničeno slobodan agent, pa će tim iz Kolorada morati dobro da odreši kesu da bi ga zadržao

Denver će, ukoliko želi da zadrži najboljeg igrača, morati maksimalno da odreši kesu, pa će Jokić najverovatnije moći da računa na petogodišnji ugovor vredan 146 miliona dolara. Trenutno, Somborac odrađuje poslednju godinu ruki ugovora za koju dobija i više nego skromnih 1.471.382 dolara.

U Nagetsima niko nema manju platu. A to je obrnuto proporcionalno sa učinkom na parketu, pošto je Nikola statistički drugi igrač tima. I ne samo to, trener Majkl Meloun je prošle godine rekao da oko njega želi da gradi budućnost Nagetsa, što dobija punu potvrdu ove sezone.

Pošto će Jokić uskoro postati ograničeno slobodan agent, ponude će moći da mu daju i druge ekipe, ali se Denver maksimalnim ugovorom osigurava i zadržava ga u svojim redovima. Prevedeno, moraće da se isprse, verovatno sa 146 miliona dolara za pet godina! Problem je "seleri kep", odnosno maksimalan budžet za ugovore igrača na koji se ne plaća dodatni porez.

Denver će i naredne godine probiti limit, ali da bi Jokiću obezbedili veliku platu, moraće da rasterete budžet i to najverovatnije trejdom Keneta Farida, koji u sezoni 2018/2019 treba da inkasira 13,7 miliona "zelembaća".

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter