Izvor:
03.04.2018 u 04:14
0

MORNAR PAO U PUNOM PIONIRU: Delije nosile Zvezdu do finala, Budućnost na putu do titule i Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale regionalne ABA lige, pošto su u trećem odlučujućem meču u dvorani Aleksandar Nikolić savladali Mornar (88:69) i tako stekli pravo da se u seriji protiv podgoričke Budućnosti (prvi meč u ponedeljak, 9. aprila u Beogradu) odbrane titulu i izbore plasman u narednu sezonu Evrolige.

Zvezda je u prepunoj dvorani Aleksandar Nikolić (besplatan ulaz), gotovo sve vreme kontrolisala meč. Mornar je poveo samo jednom i to u prvoj četvrtini (15:14), ali su izabranici trenera Dušana Alimpijevića serijom pred kraj prvog poluvremena stekli 15 poena prednosti (52:37).

Barani se međutim nisu predavali pa su posle sedam minurta igre u drugom poluvremenu, uspeli da dođu na mninus dva (58:56). Alimpijević je kao i u prvom poluvremenu ponovljao igračima da se utakmica može dobiti angažovanom odbranom, koja će kontrolisati skok protivnika. Prvi napad Mornara odbio su Janković odbranom i Ročesti sa osam vezanih poena, od čega dve trojke.

Mornar je u poslednjem kvartalu došao na minus osam, ali je tada sa dve trojke Ognjen Dobrić rešio sve dileme oko pobednika i učesmnika velikog finala, koje se igra do tri pobede i u kom evroligaš iz Beograda ima prednost domaćeg terena. Utakmice se igraju 9 i 10. aprila u Beogradu, 12 i ako bude potrebno 13. u Pogdorici, a ukoliko bude 2:2 o šampionu će se odlučivati 15. aprila u Breogradu.

Ognjen Dobrić je sa 19 poena (2/2 za dva, 5/6 za tri), 4 skoka, 2 ukradene lopte i asistencijom predvodio Beograđane, Tejlor Ročesti je upisao 18, uz 6 asistencija, Alen Omić 11, a Matijas Lesor 10 poena.

Kod gostiju bolji od ostalih bio je Vranješ sa 23 poena, dok je Nidam ubacio samo 11.

Kurir
Foto:Facebook/KK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter