Izvor:
05.04.2018 u 16:36
0

ZVEZDA SE U MOSKVI OPRAŠTA OD EVROLIGE: Poligon za Budućnost!

Najtežim gostovanjem u Evroligi – protiv CSKA u Moskvi, košarkaši Crvene zvezde danas se opraštaju od elitnog takmičenja ove sezone (19.00). Da bi imali priliku da se i naredne mere sa najboljim timovima, moraju da izađu kao pobednici iz finalne plej-of serije ABA lige, koja počinje u ponedeljak prvim duelom sa podgoričkom Budućnošću u hali "Aleksandar Nikolić".

– Ova utakmica nam dolazi pred najvažnije mečeve u sezoni, u finalu ABA lige – kaže trener Dušan Alimpijević. – Pokušaćemo da je iskoristimo na najbolji način, da odigramo dobro i čvrsto, da održimo ovaj tonus protiv izuzetno snažnog protivnika. Imamo mogućnost i da probamo neke stvari koje će nam biti potrebne za finale ABA lige, ali ne zanemarujući rezultat i želju da se pokažemo na pravi način u Moskvi. Želimo da održimo kontinuitet dobrih partija iz ovog perioda zbog onoga što sledi.

Moskovski "armejci" su odavno obezbedili prvu startnu poziciju za plej-of Evrolige, a u prvom susretu ove sezone naneli su crveno-belima ubedljiv poraz u Beogradu (59:85).

– Igramo protiv najozbiljnijeg kandidata za osvajanje ovog takmičenja. Moskovska ekipa je napravljena sa jednim ciljem – da osvoji Evroligu. Imali su najkonstantniju formu tokom sezone, sa najmanje padova, bez nekih oscilacija i teških poraza – dodaje Dušan Alimpijević.

Zvezda će i u Moskvi igrati bez Pere Antića, ali kapitenu Branku Laziću mentalitet ne dozvoljava da olako shvati takmičarski nebitnu utakmicu sa apsolutnim favoritom.

– Na kraju sezone u Evroligi igramo protiv jednog od najtežih protivnika. CSKA je igrao izuzetno dobro, novi igrači su se odlično uklopili, uostalom, i tabela pokazuje mnogo toga. Veoma su fizički jaki, jasno je da su među glavnim favoritima da na fajnal-foru u Beogradu dođu do novog trofeja. Međutim, želimo da se oprostimo od ovogodišnjeg izdanja Evrolige na pravi način i da se onda u potpunosti okrenemo finalu ABA lige.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter