Izvor:
15.05.2018 u 15:02
0

Kokoškov: Ja nisam evropski trener!

Igor Kokoškov održao je prvu zvaničnu konferenciju kao novi trener Finiks Sansa istakavši tom prilikom da sebi vidi kao NBA, a ne evropskog trenera.

Srbin je početkom meseca postao prvi čovek rođen van Sjedinjenih Američkih Država kome je povereno da vodi franšizu najjače lige sveta.

"Ja sebe ne vidim kao evropskog već NBA trenera. Oduvek se trudim da svoje slabosti pretvorim u prednost. Sve ovo je neverovatno. Znate, u Americi me zovu stranim trenerom, a u Evropi sam čuo komentare – 'O njemu se priča u NBA, uzeo je i američko državljanstvo, sada je jedan od njih'. Tako da, niko me neće. Nije stvar u tome, da li ste stranac ili ne… Ovo je moj dom. Finiks je moja kuća i osećam se potpuno komotno", našalio se Kokoškov.

Četrdesetšestogodišnjak iz Banatskog Brestovca, koji je prošlog leta doneo Sloveniji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, posle više od dve decenije rada u Evropi postao je asistent u Arizoni, a istu funkciju obavljao je još i u Klivlend Kavalirsima, Orlando Medžiku i Juti Džez.

"Šalu na stranu, ništa od toga zapravo nije ni bitno, da li ste stranac ili Amerikanac… Jedino što je važno jeste da dobro obavi posao i da se pobeđuje. Verovatno će mi i biti teže zbog svih okolnosti, zbog činjenice da sam pionir i prvi ne američki asistent u NBA ligi, koledž košarci i sada prvi glavni trener u NBA. Sve to nosi određenu odgovornost. Jer, ukoliko ne uspem reći će – 'Vidite da ne može da bude dobar trener, držimo se mi naših ljudi".

b92.net
Foto: twitter/PhoenixŠuns, Twitter/TheJNotes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter