Izvor:
27.08.2016 u 16:04
0

ZAVRŠENE SPORTSKE IGRE MLADIH: Srpska deca osvojila 21 medalju u 10 sportova

Srpski takmičari osvojili su 21 medalju u 10 sportova na Sportskim igrama mladih u Splitu, među kojima su devet zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih.

Više od 600 učesnika međunarodnog finala pobednika u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini okupilo se na splitskoj rivi najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana.

Ono po čemu će se pamtiti boravak u Splitu nisu samo pobede na sportskim terenima, već i druženja sa vršnjacima iz regiona u Splitu, gde su uz spektakularan vatromet i dodelu odličja zatvorene 20. Sportske igre mladih.

Idejni tvorac Igara Zdravko Marić pozdravio je mlade sportiste i rekao da su Sportske igre mladih već 20 godina važan deo odrastanja dece na Balkanu.

U ovom projektu je sve apsolutno besplatno, svako dete može da učestvuje, a do sada smo imali preko milion najmladih takmičara. Oni se druže, uče fer-pleju, da je bavljenje sportom važno, kao što je bitno i dovesti ih na igrališta i pomeriti od savremenih tehnologija – rekao je Marić.

U Srbiji se ove godine u kvalifikacijama takmičilo oko 50.000 dece, a Marić napominje da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Savezom za školski sport Srbije i predsednikom Željkom Tanaskovićem, ali i ponosan na podršku koju od početka Sportske igre mladih imaju od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Tanjug
Foto ilustracija: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter