Izvor:
17.09.2018 u 12:36
0

ZLATNI KARATISTI SRBIJE: Žetva medalja naših takmičara! Na EP osvojeno 19 medalja!

Na 33. Evropskom prvenstvu u tradicionalnom karateu u Beogradu, na kome je učestvovalo skoro tri stotine takmičara iz osamnaest zemalja, srpski reprezentativci osvojili su 10 zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih medalja.

Ženski seniorski kata tim Srbije (Jelena Stanojević, Marija Paunović, Aleksandra Ilić) osvojio je zlatnu medalju i još jednom su opravdale svoje prethodne titule evropskih i svetskih prvakinja.

Izuzetan uspeh ostvarila je seniorka Jelena Stanojević, koja je na ovom prvenstvu postala i evropska šampionka u borbama, što je samo učvrstilo njenu dominantnu poziciju na svetskoj sceni.

Osim zlatnih seniorki, evropski šampioni su i kadeti Jovan Vujnović u disciplinama kate i fuku go, Nikola Pirić u kogo kumiteu, juniorka Anja Kojić u kumiteu, veterani Ljubiša Spasojević (kogo kumite) i Tomislav Kojić u katama, kao i kadetski kata tim (J.Vujnović, N. Pirić i M. Milanović).

U generalnom plasmanu, Srbiji je pripalo treće mesto po broju osvojenih medalja, dok su najuspešnije nastupe imali karatisti Rumunije i Slovenije.

Kurir.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter