Izvor:
06.10.2018 u 09:05
0

Srpska odbojkašica u suzama: Teška povreda Bojane Milenković, pauza najmanje osam meseci!

Od trenutka kada je u drugom setu protiv Portorika doživela tešku povredu ukrštenih ligamenata levog kolena, Bojana Milenković ne može da obuzda suze. Naša mlada odbojkašica je euforično čekala debitantski nastup na Svetskom prvenstvu, koji je, nažalost, morala da prekine već u petom kolu grupne faze.

S obzirom na to da je čeka pauza od najmanje osam meseci, neće moći da pomogne saigračicama na putu ka medalji, ali će im sigurno slati pozitivne vibracije, gde god bila. I dalje ne zna da li će ostati u Japanu ili će morati da se vrati.

– Bol u kolenu je prisutan, ali mnogo više od toga boli samo dešavanje, razmišljanje o svemu pre tog momenta i šta mi tek sledi – za "Novosti", emotivno, iz Japana, priča Bojana. – Ovo je za mene nestvarno. Ali, kako kažu, posle kiše uvek dođe sunce. Vodim se onim ko zna zašto je to dobro… Sve je lakše uz podršku voljenih i Boga.

Reči utehe koje je dobijala posle meča pomogle su joj da se izbori u teškom trenutku.

– Još nisam svesna toga šta se dogodilo. Mislila sam da meni to ne može da se desi. Slika na kraju meča, kada mi čak i protivnice daju zagrljaje utehe, govori više od milijardu reči. Zapravo, za takvu podršku ne postoji opis. Koliko mi je beskrajno značilo, toliko mi je bilo teško.

Bojani suze nisu mogle da stanu, a podjednako teško je bilo i svima u "Hamamacu areni".

– Nisam mogla da obuzdam emocije. Ne mogu da opišem koliko su moje saigračice divne, počev od kapitena Maje Ognjenović, koja je bila sve vreme uz mene na klupi, tešila me i mazila. Sve devojke su tu, pomažu mi, pričaju mi, podržavaju me. To se mnogo ceni, jer su to neverovatni ljudi pre svega. Zahvalila bih i celoj selekciji Portorika, koja mi je dala posebnu energiju. Sve to govori da je ovo mnogo više od sporta.

Da se drugačije razvijala situacija, Bojana bi verovatno pamtila prvo veliko takmičenje po sjajnim partijama.

– Bila je prisutna trema, ali sam je kroz osmeh i energiju saigračica izbacila. Velika stvar je biti prvi put na Svetskom prvenstvu. Samo sam jako tužna zato što ovog puta za mene nije potrajalo duže.

Za kraj je jasnu poruku poslala saigračicama:

– Neka budu pozitivne i nek ne skidaju osmeh s lica u bilo kojoj situaciji. A onda, da jako svi zagrizemo i da donesemo kući ono po šta smo došle.

novosti.rs
Foto: FIVB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter