Izvor:
05.02.2019 u 09:25
0

ZBOG ČEGA JE MLADI I TALENTOVANI SPORTISTA ODUZEO SEBI ŽIVOT: Tašta ga sprečavala da se ubije!?

Jela Vukašinović, majka uspešnog rukometaša koji je u nedelju izvršio samoubistvo, kukala je juče na sav glas dok je primala saučešće od brojnih prijatelja i rođaka

Dan nakon što je rukometaš i bivši reprezentativac Srbije Novak Bošković (29) izvršio samoubistvo hicem iz pištolja u dvorištu svoje porodične kuće u Crvenki, njegovi prijatelji i porodica pokušavaju da pronađu razlog zbog kojeg je uspešni sportista digao ruku na sebe.

Boškovićevi prijatelji kažu da su njegova supruga Milica, sestra Danijela, majka Jela Vukašinović neutešne i da su juče čitav dan primale saučešće od brojnih prijatelja i rođaka, koji su pokušavali da ih uteše, ali za njih utehe nema.

U kapeli, pored kovčega s Novakovim telom, juče su neutešni od bola bili njegovi najmiliji. Nesrećna majka kukala je na sav glas.

Sine moj, zašto sam ti bilo šta rekla… Sine moj, šta uradi?! – jecala je žena slomljena od bola.

Ona je povremeno izlazila iz kapele kako bi došla do vazduha. Inače, rukometaš će sutra biti sahranjen na groblju u Crvenki. Čitava Crvenka je u šoku.

Mogu da kažem samo ono što sam čuo. Novak je u petak došao u Srbiju i trebalo je valjda da ubrzo sa ženom i njihovom bebom ode ponovo u Izrael. U subotu su Novak i njegova žena Milica bili na večeri, a on se posle toga našao s prijateljima iz detinjstva – priča jedan od Boškovićevih prijatelja i dodaje da se on sastao s drugarima, koji su ga sačekali i na aerodromu.

U nedelju se pred zoru, oko pet-šest sati, vratio kući. Tog jutra je kod njega svratila i njegova majka. Ona mu je prebacila da je sad oženjen, da ima porodicu i da ne bi trebalo da čeka zore u kafani. Ko zna, možda ga je to uznemirilo, a malo posle toga se sporečkao i s taštom. Verujem da je tada nešto puklo u njemu, da mu je kvrcnulo. Uzeo je pištolj i krenuo da izađe iz kuće. Tašta je to videla i verovatno je pretpostavila šta namerava. Krenula je za njim. Preko dvorišta su stigli do igrališta obližnjeg vrtića. Otimali su se oko pištolja. Tašta ga je molila da ništa nažao sebi ne uradi zbog svoje porodice, ali to nije uticalo na njega – priča potreseni prijatelj.

Prema njegovim rečima, kad je uspeo da se oslobodi tašte, jednim hicem je presudio sebi.

Čuo sam da je stavio pištolj u usta i pucao. Šokirana žena ništa nije mogla da uradi nego da zakuka pored njegovog tela. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, ali njemu nije bilo pomoći – kaže prijatelj.

Prijatelji koji su u subotu uveče bili s Novakom u kafiću u centru Crvenke ispričali su da se on te večeri ponašao najnormalnije.

Bio je veseo. Normalno je pričao, šalio se s nama i pričao o ćerkici. Ništa nije slutilo tragediju. Baš ničim nije odavao utisak osobe koja ima bilo kakav problem. Ne znam šta je to moglo da bude toliko strašno da uradi ovako nešto – pita se komšinica.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter