Izvor:
06.04.2019 u 11:23
0

DVORANA ŠUMICE: Bokseri iz 19 zemalja na „Beogradskom pobedniku“ od 16. do 20. aprila!

Bokseri iz 19 zemalja, ukupno 163 u muškoj i ženskoj konkurenciji, nastupiće na ovogodišnjem "Beogradskom pobedniku – Memorijal Branko Pešić", koji će se od 16. do 20. aprila održati u dvorani "Šumice".

Turnir od prošle godine nosi naziv „Memorijal Branko Pešić“ po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavaocu boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji.

Svrstan je u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.

Reprezentativci Srbije za „Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić“ pripremaju se na Avali, a na spisku selektora Miodraga Perunovića nalaze se: Dušan Janjić (do 52 kg), Kristijan Jovanović (56kg), Aleksandar Konovalov (64 kg), Dejan Dašić i Milan Vranković (69 kg), Sandro Poletan i Aleksa Marković (75 kg), Milosav Savić, Slobodan Jovanović i Nikola Stevanović (81 kg), Marko Docić i Darko Stanković (91 kg), Vladan Babić (+91 kg).

Jedan od glavnih aduta biće Babić, član Loznice i aktuelni osvajač "Zlatne rukavice".

Biće izuzetno jak turnir, niko neće imati lak posao, ko god bude hteo nešto dobro da napravi, neki dobar rezultat. Turnir je u takvom periodu sezone, konkretno ove godine dva meseca pred Evropsko prvenstvo, zato i mislim da će doći cela Evropa na jednu od provera i da će biti izuzetno jak turnir, možda i najjači ove godine na Starom kontinentu. Verujem da će Beogradski pobednik kao i uvek do sada sijati punim sjajem i ja ću se potruditi da ostavim što bolji mogući utisak – istakao je Babić.

Primarni cilj srpskih boks reprezentativaca u 2019. je Evropsko prvenstvo u junu u Minsku.

Svi smo podredili naše forme Evropskom prvenstvu u Belorusiji. Prvi na listi takmičenja gde ćemo proveriti u kojoj smo fazi spremnosti nam je Beogradski pobednik. Takođe i Bokserka liga Srbije se nastavlja, ostala su još tri kola i da se odluči pobednik, neizvesno je i videćemo ko će poneti epitet šampiona. Cilj i najveći san svih nas je da osvojimo vizu za Olimpijske igre u Tokiju, to bi značilo više nego bilo šta. Moje misli i sve što radim usmereno je upravo na Minsk i Tokio – zaključio je Babić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter