Izvor:
13.06.2019 u 07:45
0

PERUNIČIĆ: Momci su bili ozbiljni! Onoliko koliko gaziš protivnika, toliko će ostali da te poštuju!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, posle pobede u Belgiji 37:26, pozvao je javnost na strpljenje i vreme za njegov tim kako bi počeo da pravi uspehe.

Potrebno je vreme. Drugačija smo ekipa od oktobra prošle godine, od Svetskog prvenstva. Još uvek se tražimo, upoznajemo. Tražimo širinu tima, 20 spremnih igrača koji mogu uvek da uskoče. Želeli smo osvetu na ovakav način. Sve je to bilo bolno za nas (remi u Zrenjaninu prim. aut), komentari ljudi koji su govorili da smo doživeli blamažu, onih koji je razumeju da je i Belgija u povoju rukometa, nezgodna za nas u tom trenutku – rekao je Peruničić posle utakmice.

Srbiji je u poslednjem kolu potreban trijumf od šest razlike protiv Švajcarske u Novom Sadu za plasman na Evropsko prvenstvo, iako postoji šansa da put vodi preko četiri najbolje trećeplasirane selekcije u slučaju pobede.

Momci su bili ozbiljni. Onoliko koliko gaziš protivnika, toliko će ostali da te poštuju. Na dobrom smo putu da promenimo našu glavu, moramo da stvorimo naviku da igramo u jednom ritmu 60 minuta sa puno rotacija. Jako sam ponosan na momke. Ovaj trenutak je bio dosta stresan i težak, da sada moraju, ali ovi momci su napredovali ove sezone u svojim klubovima, napravili su bolje ugovore. Kapiraju da ono što radimo dobro je za tim, a tim je najbitniji. –

Golman Dejan Milosavljev, koji se sa Vardarom popeo na krov Evrope, kaže da su se "orlovi" spremali za meč u Leuvenu kao da je "biti ili ne biti".

Dobro smo krenuli od starta, sve što smo se dogovorili sproveli smo u delo. Bila je čvrsta odbrana, malo tehničkih grešaka. To je dalo rezultat, pokazalo se da imamo kvalitet i da u ovu ekipu treba da se veruje. Imamo vremena da se spremimo za Švajcarsku, da analiziramo kako igraju. Spremićemo se što bolje kako bismo trijumfovali pred našom publikom u Novom Sadu – kaže Milosavljev.

Srednji bek Stefan Vujić ističe da je rezultat u Belgiji odnos razlike u kvalitetu dve selekcije.

Selektor je dobro rekao u pripremi da neko mora da plati za ovih sedam meseci mukotrpnog rada. Pokazali smo da smo zrelija ekipa. Svako je imao svoj udeo u ovom rezultatu. Nema mesta euforiji. Imamo jako važnu utakmicu sa Švajcarcima u kojoj moramo da pobedimo kako bi se kvalifikovali na EP – zaključio je Vujić.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se u nedelju u novosadskom SPENS-u od 18 sati.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter