Izvor:
19.10.2016 u 17:39
0

OČEKIVANA PROMENA SELEKTORA: Nekada najbolji bek sveta preuzima orlove

Novo rukovodstvo Saveza je već na prvoj Skupštini konstatovalo da će obe reprezentacije biti prioritet, kao i njeni plasmani na velika takmičenja.

Između ostalog, druga tačka dnevnog reda biće i analiza stanja u muškoj reprezentaciji,

utvrđivanje ciljeva i preduzimanje mera sa start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Mušku selekciju već 3. novembra očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine, a Orlovi su u grupi sa Poljskom, Rumunijom i Belorusijom.

Muška selekcija nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine i to je drugi planetarni šampionat zaredom za koji naš tim nije uspeo da obezbedi vizu.

Kako se saznaje, danas bi na sednici Upravnog odbora trebalo da dođe i do promene na čelu muške reprezentacije Srbije. Selektora Dejana Perića trebalo bi da nasledi nekadašnji strateg Orlova, Jovica Cvetković.

Nekadašnji najbolji desni bek sveta i osvajač medalja bio je prvi selektor Srbije od osamostaljenja, na čelo državnog tima je postavljen u jesen 2006. godine, a saradnja sa RS Srbije je prekinuta posle Svetskog prvenstva u Hrvatskoj 2009.

Posle razlaza za reprezentacijom Srbije Cvetković je radio u Borcu, Konstanci, Železničaru i kratko je boravio u Saudijskoj Arabiji.

Naravno do imenovanja Jovice Cvetkovića za selektora će doći samo ako Trenerska organizacija, na čelu sa Sašom Markovićem prihvati predlog.

Pored ove, čini se goruće tačke, danas bi trebalo još da se konstituiše Upravni odbor, utvrde ciljevi i zadaci, kao i da se imenuje predsednik i članovi radnih i savetodavnih tela.

Sportskižurna
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter