13°C

Beograd

KIMI RAIKONEN O TRENUTNOM IZGLEDU TABELE F1: "Mnogo je bolje nego što izgleda!"

Iskusni vozač Formule 1 Kimi Raikonen zadovoljan je startom sezone u ekipi Alfa Romea, ali kaže da je tim još bolji nego što tabela pokazuje.

Kimi Raikonen je impresioniran ekipom Alfa Romea u koju je došao iz Ferarija 2019. godine, a nekadašnji Zauber je osvajao poene na 8 od poslednjih 12 trka i najbolji plasman je bila sedma pozicija.

Finac zna da je 32 osvojena poena za Alfu veoma dobar rezultat, a on je osvojio 31 i to je dobar pokazatelj kako ove sezone vozi popularni "Ledeni".

- Ukoliko pogledate stanje na tabeli to baš i nije tako sjajno, pravo je sr***e i ne govori ništa o realnom stanju u šampionatu. Na stazi u Barseloni, bili smo spori, ali sem te trke mi smo fantastično vozili - rekao je Kimi Raikonen.

Raikonen smatra da ekipa ide u pravom smeru pogotovo kada je porede sa ostalim timovima srednje klase.

- Mislim da smo u Nemačkoj pokazali koliko smo brži od ostatka timova sa sredine tabele. Ekipa ide u pravom smeru i radi prave stvari uprkos nekim ogreničenjima, poput malog budžeta. Mi smo toga svesni i prihvatili smo da stvari tako stoje pa se trudimo da svoj posao uradimo što bolje možemo. Sezona je dobra, za sada, uvek može biti bolje, nismo sve šanse iskoristili, ali zadovoljni smo - poručio je Raikonen.
b92.net
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar