Izvor:
17.08.2019 u 18:02
0

EMOTIVNO JE RAZOREN: Nikola Grbić o smeni sa mesta selektora odbojkaša Srbije!

Nikola Grbić više nije selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, ta odluka doneta je posle poraza u finalnu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Bivši kapiten odbojkaškog nacionalnog tima selektor je postao u februaru 2015. i neće održati prozivku koju je zakazao za 20. avgust.

Na poziciji selektora Grbić je osvojio zlato u Svetskoj ligi 2016. godine, bronzu na Evropskom prvenstvu godinu dana posle i četvrto mesto na Svetskom prvenstvu 2018. Nikola i predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije su dogovorili prekid saradnje, a uskoro bi trebalo da se zna ime naslednika.

Mi smo zajedno odlučili da je najbolje da bude ovako, da u interesu nacionalne selekcije probamo da vidimo da li neko drugi može da donese drugačiji pristup, energiju, pomeri stvari na bolje, podržavam. Mislim da je krajnji rezultat prevagnuo u donošenju odluke. Svima je pred očima bilo, ne samo poraz, nego kako smo izgledali na terenu, najviše u toj poslednjoj i odlučujućoj utakmici protiv Italije u Bariju, a koja je odlučivala o odlasku u Tokio. To je je najviše uticalo na dogovor, – izjavio je Grbić.

Nije bilo teških reči? Kako se vi osećate?

– Nije, naravno. Emotivno sam razoren. Osećam se prazno, razočarano jer sam verovao do poslednjeg poena da ako prelomimo jedan set protiv Azura, da ćemo ih dobiti. Valjda zbog tog velikog očekivanja, mene, ljudi u stručnom štabu, svih nas, samim tim i razočaranje jeste toliko – zaključio je Nikola Grbić.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter