Izvor:
20.09.2019 u 11:22
0

PROMOCIJA SPORTA: Udovičić za zdraviji život!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević najavili su "Evropsku nedelju sporta" i pozvali sve građane, iz 12 gradova, da budu deo sjajne manifestacije i fizičkom aktivnosti promovišu zdrav život.

Drugi put zaredom u Srbiji cilj akcije, pokrenut od Evropske komisije, je da se u narednoj nedelji podstaknu građani da vežbaju u trenutku kada se u nasoj zemlji samo 10 posto rekreativno bavi sportom, gledajući one preko 30 godina.

"Danas pokazujemo da smo tim, koji zajednički mora i želi da pokrene svest kod celokupane nacije. Negativni su podaci i da bismo ih pretvorili u pozitivne neophodno je da se pojednačno pronađe volja i motivacija. Nije teško da se dan počne sa fizičkom aktivnošću, hodanjem, sklekovima ili čučnjevima", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u hotelu Hilton.

On je pozvao sve da budu deo sportskih događaja širom Srbije.

"Građani Srbije moraju da rade na tome, da promovišu zdrave stilove života", rekao je Udovičić i poručio da se ministarstvo omladine i sporta trudi da se što više omogući besplatno bavljenje sportom.

Potpredsednik OKS Žarko Zečević istakao je veliki značaj predstojećeg događaja.

"Prošle godine 13 miliona ljudi uzelo je učešće u Evropi, dok se ove očekuje 15 miliona. Moderan razvoj i tehnologija negativno utiču i zato je važno da radimo na promociji sporta i edukacije. Imamo obevezu da damo doprinos kako bismo prevazišli problem", naveo je on.

Ambasadori "Evropske nedelje sporta" su veliki humanitarci Nataša Kovačević i Jovan Simić, koji su poručili da im je velika čast što su deo ove manifestacije.

Događaji će se, od ponedeljka, redom održavati u Boru, Knjaževcu, Aranđelovcu, Somboru, Beogradu, Pirotu, Zaječaru, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Požarevcu, sve do 3. oktobra u Vranjačkoj banji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter