Izvor:
24.10.2019 u 09:44
0

OBJAVLJEN SASTAV ZA OLIMPIJSKE IGRE: Odbojkaši Srbije čekaju turnir u Berllinu! (FOTO)

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je sastave turnira Kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020, koji će se odgirati od 4. do 12 januara.

Domaćini u konkurenciji odbojkaša biće Berlin u Nemačkoj, Kairo u Egiptu, Đangmen u Kini, Santjago u Čileu i Vankuver u Kanadi, a u konkurenciji odbojkašica turniri će biti organizovani u Apeldorn u Holandiji, Jaundeu u Kamerunu, Nakon Račasima u Tajlandu, Manisales u Kolumbiji i Santo Domingo u Dominikanskoj Republici.

Odbojkaši Srbije, aktuelni prvaci Evrope, igraće na turniru Evropskih kvalifikacija za OI u Berlinu od 5. do 10. januara.

Sastavi grupa ce biti određeni po sistemu serpentine, na osnovu rang liste CEV, a to znači da bi u konkurenciji odbojkaša u Berlinu u B grupi trebalo da igraju Srbija, Francuska, Bugarska i Holandija, a u A grupi Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman na OI 2020, koje su na programu od 24. jul do 9. avgusta u Tokiju, izboriće samo pobednici grupa.

Učešće na OI u konkurenciji seniorki do sada su izborili Japan kao organizator, Srbija, svetski i evropski prvak i vicešampion Olimpijskih igara, Kina, SAD, Brazil, Rusija i Italija.

Kartu za Tokiju kod odbojkaša obezebdili su Japan, Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina.

Izvor: Kurir
Foto:
ossrb.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter