5°C

Beograd

Photo: privatna arhiva

Izvor: happybsc

EKSKLUZIVNO! IGRAČI ZVEZDE SE PRIPREMAJU U IZOLACIJI: Srbi, samo ujedinjeni bićemo i najjači!

Korona virus je zaustavio ceo svet. I bazen je ostao bez lopte - vaterpolo liga je prekinuta, a vaterpolisti "poslati" na prinudni odmor. Kako u vanrednom stanju svoju kondiciju održavaju sportisti iz bazena, kako provode dane u izolaciju Happy BSC portal je pokušao da sazna od sjajnog centra, vaterpoliste Crvene Zvezde Miloša Vukićevića.

Zatekli smo ga nespremnog pozivom, u jutarnjim časovim kada je dozvoljeno kretanje bez ograničenja na pecanju i zanimalo nas je s obirom na to da smo se našli u situaciji redukovanog ponašanja, kako provodi vreme u samoizolaciji popularni Jogi:

- Trudim se da osmislim svoj dan u skladu sa nastalom situacijom, Napustio sam Beograd i došao u Bajinu Baštu, mesto u čijoj okolini se nalazi predivna priroda, planina Tara, jezera Perućac i Zaovine, i mesto kroz koje protiče Drina. S obzirom na to da sam srastveni ribolovac od malih nogu dosta vremena provodim pored vode. Opušta me i uživam u reci. Jutarnje časove uglavnom provodim pecajući.

Novonastala situacija je uticala na sve nas, ali posebno na aktivne sportiste, usled nemogućnosti adekvatnog treniranja. Kako se borite sa tim?

- Održavamo kondiciju i treniramo redovno bez obzira što mi vaterpolsti nemamo uslove za trening u bazenu. Moj trening sadrži trčanje 30-45 minuta pa nastavljam sa vežbama za jačanje leđnog i trbušnog zida u kombinaciji sa sklekovima. Naravno, tu je i redukovana ishrana.

Koliko boravak u četiri zida utiče na psihu pojedinca, posebno ako ste navikli na redovno treniranje?

- Utiče na psihu svih nas i bitno je da pronađemo motiv u sebi koji će nam dati vetar u leđa da se pokrenemo. Svaka fizička aktivnost i kreativno provedeno vreme utiču na borbu protiv naleta crnih misli. Uvek sam za okupaciju pozitivnih ideja i njihovu realizaciju.

Ko Vam je sada najveća podrška?

- Roditelji i brat Nikola oduvek su bili moja najveća podrška, pa i u ovoj novonastaloj situaciji. Porodica je stub svega, a u kriznim vemenima ona izvlači iz vas snagu, koju niste ni znali da posedujete. Ona je stub svega, negujte porodicu jer ona je tu za vas uvek. Smatram da koliko pružiš toliko ćeš i dobiti.

SVE O KORONI

POSTIGNUT DOGOVOR: Predsednik Vučić i patrijarh razgovarali telefonom

EKSLUZIVNO: NAJBITNIJA INFORMACIJA O COVID-19 Ovo morate znati!

SI ĐINPING O VELIKOM PRIJATELJSTVU DVE ZEMLJE: Uz Vučićevo herojstvo i neustrašivost srpskog naroda do pobede!

NEVEROVATNA DRAMA: Supruga hrabrog hirurga Lazića je takođe pozitivna na koronu

BAKA MILICA POSTALA HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Pozvao je i Aleksandar Vučić

PRESEK STANJA OBOLELIH OD KORONA VIRUSA - 408 zaraženih, preminulo 5 osoba! (VIDEO)

Konačno ste kod kuće, vratili ste se u Zvezdu. Šta je bilo presudno za Vaš povratak?

- Zvezdaš sam od malih nogu i oduvek mi je bila želja da igram za tim za koji navijam. Dolazak Igora Milanovića, legende svetskog vaterpola i ličnog idola na klupu Crvene zvezde, samo je učvrstilo moju odluku da se vratim u Beograd.

Postoji mišljenje da je naša liga slaba, a postavllja se pitanje kako je ona kao takva iznedrila svetske asove?

- Bez jakih domaćih timova nema ni jake reprezentacije. Imamo dobru reprezentaciju koja je stasala u boljim vremenima srpskog klupskog vaterpola i čiji su rezultati i dalje veoma zapaženi. Međutim, za budućnost ne samo reprezentacije već i vaterpola kao olimpijskog sporta bi trebali dobro da se zapitamo. Preran odlazak mladih talenata u inostranstvo za boljim finansijskim uslovima kao i neigranje reprezentativaca u domaćoj ligi u velikoj meri utiču na kvalitet našeg prvenstva. Trenutno imamo zanimljivo prvenstvo iza sebe ali za zapaženije rezultate na evropskoj sceni potrebna su veća ulaganja u domaće klubove.

SAVO MILOŠEVIĆ, INTERVJU IZ IZOLACIJE: Promenila me korona, spremam evropski Partizan

 Kako će se prekid prvenstva odraziti na našu ligu? Kako na formiranu ekipu?

- Još ne znamo do kada će trajati vanredna situacija pa je neizvestan nastavak takmičenja. Pomeranje Olimpijskih igara za 2021. godinu otvara mogućnost da se liga, ipak, završi do kraja leta pa se nadamo da ćemo u što bržem periodu pobediti ovog nevidljivog protivnika i nastaviti sa normalnim životima.

Da li će te nastaviti karijeru u bazenu kao igrač Zvezde?

- Prerano je razmišljati o sledećoj sezoni jer nemamo jasnu sliku posledica koje će ovaj virus ostaviti iza sebe. Pored ljudskih žrtava ispred nas je i ekonomska kriza koja će po svemu sudeći zadesiti ne samo nas, već i čitav svet. Jedno su želje a realnost moze da bude potpuno drugačija zato idemo korak po korak.

Bili ste najbolji strelac u Francuskoj, da li se čujete sa saigračim iz kluba PAN, kako se bore sa koronom s obzirom na to da je u toj zemlji registrovan veliki broj obolelih?

- U kontaktu sam sa bivšim saigračima i trenerom i iz Francuske i iz Italije, veoma me pogađa situacija tamo jer me vezuju jalo lepe uspomene. Svi se trude da se pridržavaju mera koje njihova država nalaže, nažalost kasno su shvatili ozbiljnost situacije što se reflektuje na veliki broj mrtvih. Veliki je strah među populacijom. I ne smemo sebi dozvoliti sličan scenario. Jako je važno da budemo disciplinovani.

ESTRADA POD PANDEMIJOM

PLAKALA KAO KIŠA U EMISIJI UŽIVO: Lepa Brena NIJE MOGLA da se KONTROLIŠE!

MESEC DANA IZOLACIJE U STANU: Moraću da učim da hodam posle ovoga!

ZAUSTAVILA POLICIJA, A ONA JE RIZIČNA GRUPA! Ne može da PRESTANE sa PLAKANJEM! (FOTO)

DOMIŠLJATOST NA DELU: Korono, nećeš me razdvojiti od komšije! (FOTO)

Za kraj, koji savet imate za naše čitaoce u situaciji koja nas je zadesila, na koji način možemo pobediti protivnika?

- Moramo se pridržavati mera koje su nam nametnute! Samo ujedinjeni kao nacija bez podele možemo pobediti ovaj virus najbrže moguće. Ostanite kod kuće u vreme policijskog časa i čuvajući sebe zaštitićemo i nače najmilije. Nakon toga kada izađemo kao pobednici vidimo se na utakmicama.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar