-6°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: alo

SVET JE STAO PRED OPAKIM VIRUSOM: Olimpijske igre ponovo pod znakom pitanja?!

Nove crne slutnje oko održavanja Olimpijskih igara sledeće godine. Najveći sportski događaj planete je otkazan zbog pandemije koronavirusa i pomeren za leto 2021. godine. Pitanje je međutim da li će se one i održati u julu i avgustu 2021. godine. Japanski profesor infektivnih bolesti Kentaro Ivata rekao je da je pesimista i da ne veruje da će se Olimpijske igre u Tokiju održati za 15 meseci.

- Da budem iskren, mislim da se Olimpijske igre neće održati sledeće godine. Za održavanje Igara potrebna su dva uslova - da je korona virus pod kontrolom u Japanu i da je korona virus pod kontrolom svuda na svetu - rekao je Ivata, profesor na Univerzitetu Kobe.

Izvršni direktor organizacionog odbora Olimpijskih igara Toširo Muto izrazio je slične rezerve pre deset dana. Nakon toga su organizacioni odbor i Medjunarodni olimpijski komitet rekli da ne postoji "plan B" osim da se pripremaju za Igre koje bi trebalo da počnu 23. jula 2021. godine.

PROČITAJTE I OVO

ŠOKANTNA STATISTIKA: U Srbiji godišnje nestane i do 170.000 ptica!

ŠTA SE DEŠAVA NA NEBU NOĆU I KAKVI SU TO LETEĆI OBJEKTI? Bez panike, ovo je PRAVA ISTINA! (VIDEO)

Tihi simptomi dijabetesa

TRINKIJERI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Italijanima otkrio kakva je situacija u Srbiji i kako izgleda trenirati Partizan

EKSKLUZIVNO ZA HAPPYBSC! Vanja Bulić: Vanredno stanje sam iskoristio na najbolji način! Završio sam novi roman! (GALERIJA)

- Veoma sam pesimističan u pogledu održavanja Olimpijskih igara, osim ako se ne održe u potpuno drugačijoj strukturi - bez publike ili sa vrlo ograničenim učešćem. Morate pozvati mnogo sportisti iz različitih zemalja, što nije baš kompatibilno sa ovim virusom. Japan bi mogao da kontroliše ovu bolest do sledećeg leta. Voleo bih da možemo, ali mislim da se to neće biti slučaj svuda na Zemlji - rekao je Ivata.

U Japanu je oko 12.000 slučajeva zaraze korona virusom, dok je oko 250 ljudi preminulo.

Profesorka na Univerzitetu u Edinburgu Devi Sridar rekla je za medije da je održavanje Igara moguće samo ako se pronađe vakcina za korona virus.

- Ako dobijemo vakcinu u toku sledeće godine, onda zapravo mislim da je održavanje Olimpijskih igara realno. Vakcina će promeniti igru. Ako se to ne dogodi, onda je nerealno očekivati da će se Igre održati -  rekla je ona.

Dekan Fakulteta za javno zdravlje Univerziteta u Nebraski Ali Kan rekao je da je moguće nastaviti po planu i bez vakcine.

SVE O KORONI

STIŽU NAŠI DRŽAVLJANI IZ MOSKVE I BRATISLAVE: Avion Air Srbije odleteo jutros!

NARODNI FRONT PORUČIO: Nema pacijentkinja zaraženih krona virusom!

HOĆE-NEĆE? Poljska razmatra ponovno uvođenje restrikcija zbog Covida-19'

STEVANOVIĆ: Izbegli smo italijanski scenario, ali opuštanje je RIZIČNO!

CRVENI KRST U AKCIJI: 30 ekipa priskače u pomoć najstarijima!

- Dovoljno je 15 meseci da se javno zdravstvo uhvati u koštac sa tim problemom čak i bez vakcine ili leka", rekao je on sugerišući da će kreativnost "medicinsko-indistrijskog kompleksa - rešiti problem.

On je, takođe, kazao da će možda biti potrebno preispitivanje Olimpijskih igara u smislu "mesta, sportista i gledalaca".

Na Olimpijskim igrama učestvuje 11.000 sportista, uz njih još 4.400 paraolimpijaca - a svi sportisti imaju brojne trenere i timove. Pored toga, Olimpijske igre privlače na hiljade navijača sa svih strana sveta.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar