13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

UDOVIČIĆ OBIŠAO REKONSTRUISANU HALU SPORTSKOG CENTRA: Trstenik važan za omladinsku politiku!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas rekonstruisanu halu u Sportskom centru Trstenik, gde su završeni radovi na sanaciji krova i poda, što je finansiralo Ministarstvo sredstvima iz IPA projekta 2015, a za šta je izdvojeno 53.395 evra.

U hali su, osim rekonstrukcije krova i promene parketa, promenjene i stolice, što je finansirala opština Trstenik, koja je obezbedila i krečenje.

"Ono što smo obećali pre godinu dana to smo i ispunili, nalazimo se u rekonstruisanoj sportskoj hali koja danas može da parira mnogim halama širom Srbije i koja sada može da ugosti značajnija takmičenja i značajnije pripreme naših najboljih sportista", kazao je Udovičić.

Dodao je da sada ta hala može da bude i turistički centar kada je reč o sportskom turizmu i ugosti sportiste iz drugih zemalja ili okolnih zemalja koje se graniče sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, cilj je da se i na ovaj način napravi ozbiljan iskorak u poboljšanju uslova za omladinu i sport i to ne samo u opštini Trstenik, već i za okolna sela i okolna mesta.

"Ova dvorana je danas takva kao da smo stvarno u novoj dvorani, a znamo da ima svoju tradiciju i kroz sportske rezultate i kroz obrazovanje i usavršavanje dece i najmlađih", kazao je ministar.

Čestitao je predsedniku opštine Trstenik Aleksandru Chiriću što je u prvi plan stavio razvoj omladine i sporta, a što je predsednik opštine pokazao, kako je naveo Udovičić, kroz to što je iz budžeta izdvojeno 5,7 odsto za omladinu i sport, a što je iznad republičkog proseka.

"Na taj način pokazuje koliko je za Trstenik značajan razvoj omladinske politike, ali i sporta", kazao je Udovičić.

OVO MORATE ZNATI

Ljudi su JELI SAPUN i SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE: Opasne posledice DEZINFORMACIJA o korona virusu!

RASIM LJAJIĆ: Mere reciprociteta ZAUSTAVIĆE TRGOVINU!

POSLE KORONE NOVA POŠAST ZA ČOVEČANSTVO! Amerikanci upozoravaju: To je VELIKA OPASNOST!

POŽAR U ZGRADI: Stradale četiti osobe!

EVO ŠTA NAS ČEKA POSLE KORONE! Treći svetski rat, bolest Trampa, atentat na Putina i smrt engleske kraljiceNaveo je i da je Kancelarija za mlade opštine Trstenik vrlo aktivna i da je u direktnoj saradnji sa Ministarstvom učestvovala u izradi Akcionog plana koji je istekao ove godine.

Želja i cilj je da, kako je istakao Udovičić, mlade koji dođu i završe srednju školu zadrže da ostanu u svojoj sredini, opštini, gradu i da ne trče za obrazovanjem i drugim dostignućima, već da sve uslove imaju upravo u svojoj opštini i svom gradu.

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić upoznao je ministra sa sportskim resursima u toj opštini i mogućnostima da razvijaju sport.

Kako je naveo, opština je uz pomoć Ministarstva mnogo ulagala u igrališta, terene..., sa željom da mladim generacijama, kaže, pruže što bolje uslove za odrastanje, stvore zdrave navike što bi, smatra, stvorilo i zdravo društvo.

Prema njegovim rečima, pričali su i o određenim planovima koje opština Trstenik ima u oblasti i sporta i omladine.

"Zamolili smo da se nađemo u nekim budućim projektima naročito vezano za naše bazene koji su sada dotrajali, a potreban nam je i zatvoren bazen koji nemamo", kazao je Ćirić.

Istakao je da i ta opština, kao i druge manje sredine u Srbiji, ima problem sa odlaskom mladih ljudi.

"Računamo da bismo novim projektima vezanim za sport i omladinu mogli da ih motivišemo da se zadrže u našoj opštini i stvaraju svoje porodice", kazao je Ćirić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar