2°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Kurir.rs

BIVŠI RUKOMETAŠ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Kako neko može da posvađa braću, MI SMO JEDAN NAROD

Veselin Vujović, jedan od najboljih rukometaša sveta svih vremena i predvodnik šabačke Metaloplastike koja je sredinom osamdesetih godina prošlog veka osvojila Evropu je govorio o tome gde je bio i šta je radio tokom vanrednog stanja, kako vidi budućnost rukometa, ali i o svom shvatanju politike, u kojoj su se neki njegovi saigrači okušali.

- Treba da budem mnogo dobar ili mnogo loš da bih bio političar. Politika je kao krava na krovu, gledate je i kažete – kako se ovo govedo popelo ovako visoko. Ne mislim da sam rođen za političara, ja sam čovek direktan. Nekoliko puta je pokušao pokojni Zoran Đinđić da me angažuje, ali kada je došlo da naprave koaliciju sa SPS-om, koji je do tada bio najljući protivnik, trudili su se da ga ruše, ja sam rekao - Šta je bre ovo? I od tog trenutka sam shvatio da ja nisam za politiku, ja ću uvek reći, ako je nešto belo, da je belo, ako je crno, da je crno, jer tako sam vaspitavan, tako razmišljam, a političar ipak mora da ima neku granicu, da napravi kompromis, da kaže nekad nešto i što nije kako on misli, ili da slaže. Veoma često se koriste predizbornim trikovima u obećanjima, evo recimo ja kad bih bio političar, ja bih recimo rekao da ću izgraditi metro u Beogradu - rekao je Vujović, u razgovoru za medije. 

OVO MORATE PROČITATI

PRVA PLATA OD DRŽAVE Ovo su nove mere za zapošljavanje

MILO U PANICI: Crna Gora pred bankrotom

Slovenija OTVARA GRANICE, relaksacija mera se nastavlja!

HAOS U AMERICI! NOVA "AUTONOMNA ZONA" U NEŠVILU! Guverner Tenesija: Ja to neću TOLERISATI!

O jednom od najvažnijih političkih pitanja u regionu, odnosima Beograda i Podgorica i pitanju zakona o slobodi veroispovesti, kaže, ne zna puno.

- Šta bih ja mogao da vam kažem kao čovek koji se oseća Jugoslovenom, malo Makedoncem, malo Slovencem, Crnogorcem, Hrvatom, Srbinom. Rođen sam na Cetinju, oženjen sam ženom iz Šapca. Godinama su bile dve crkve gde su se u doba božićnih praznika ložila dva badnjaka – Srpska i Crnogorska. Ja pravu istoriju ne znam - tvrdi Vujović i dodaje:

- Ja ne bih ulazio u tu temu. Ja sam Cetinjanin, Crnogorac i ponosam sam time. Ali kako neko može da razdvoji braću? Ja ću uvek zastupati stav da sam Cetinjanin i Crnogorac, ali isto tako smatram da smo mi isti narod. Zašto je to tako, zašto se te stvari dešavaju u Crnoj Gori, neko će sigurno zbog toga platiti ili će svoje ime ukaljati na jedan jako ružan način.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar