28°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Startovao reli Zlatibor sa 29 posada iz Srbije i Bugarske

Ceremonijalnim startom, na Zlatiboru je sinoć počeo Reli Zlatibor, prvi koji se održava u Evropi od izbijanja pandemije korona virusa u okviru Nacionalnog šampionata, a na kome učestvuje 29 posada iz Srbije i Bugarske.

Reli se održava u organizaciji U3 Relly tima iz Užica, aktuelnih šampiona Srbije, a boduje se za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

PROČITAJTE OBAVEZNO

VAŠINGTON SE OGLASIO: U Crnoj Gori se vrši PROGON HRIŠĆANA!

VELIKA IGRA AMERIKE I RUSIJE! Zajedničkim snagama IZBACUJU Evropljane i Turke iz Libije!

JAPANSKI PREMIJER: Nešto čudno se DEŠAVA U SEVERNOJ KOREJI! Kim NIJE DOBRO!

EVO S KIM SRBIJA IGRA U NOVOM CIKLUSU LIGE NACIJA!

"Veliko interesovanje je vladalo za ovaj reli u regionu, ali su sve posade imale svoja restriktivna pravila za dolazak u Srbiju i mnogi su otkazali učešće, pa je na reliju 29 posada iz Srbije i Bugarske. Užički tim brani titulu šampiona Srbije i očekujemo borbu jer je staza zahtevna, ali atraktivna za gledaoce", kaže Aleksandar Dučić iz užičkog tima koji je organizator relija .

Šampion Bugarske u reliju 2019. godine Miroslav Angelov, koji vozi novi automobil Škoda Fabija M5 Evolucia, rekao je da oni u Bugarskoj nemaju ovakve brzinske ispite koji su veoma slični evropskom, ali i svetskom reli šampionatu.

NEMOJTE DA PROPUSTITE!

PUTIN PRVI PUT U STRAHU: PAKLENE VRUĆINE SIBIRA PRETE MOĆNOJ RUSIJI!

ČULI STE ZA TESLU I PUPINA, ALI OVO JE BIO PRVI SRBIN U AMERICI!

KRALJ FOTOŠOPA IZLUĐUJE KLIJENTE: Najluđe i najsmešnije slike sa interneta

KONAČNO KOLAČ PO NAŠOJ MERI: NE PEČE SE, gotov za DESET minuta!

Četiri najpromiskuitetnija znaka zodijaka

"Ovaj reli je veoma zahtevan sa brzincima koji su veoma zahtevni i za vozača i suvozača i zato očekujem da unapredim svoje znanje na ovom reliju, jer u Bugarskoj nemaju priliku da voze ovakve brzinske ispite i zato se raduje što je na Zlatiboru i u Srbiji", rekao je Angelov na konferenciji za medije pre starta relija.

Svi učesnici relija danas će voziti dva brzinca.

"Prvi brzinac je novi i do sada se nikada nije vozio, to je brzinac Sušica. Prvi deo je tehnički brzinac sa jako puno ukosnica i sporih krivina. Drugi brzinac je Golovo ili Gondola i on je klasičan brzinac u kome se poslednjih tri i po kliometra na Tić polju vozi punom brzinom na limitu. Reli je težak i mora da bude težak, jer ako nije težak, onda nije reli", ističe Vladimir Zarić iz užičkog tima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar