Izvor: Novosti
17.08.2020 u 18:51
0

TUGUJE SRPSKI SPORT: Preminula legenda Jugoslavije!

Imao je blistavu karijeru.

OVO MORATE ZNATI

HOROR U KOMŠILUKU: Muškarac IZBO DVOJE DECE NOŽEM?!

ČUDO! ISTORIJSKA VEST: Uspešno presađena pluća 14-godišnjoj devojčici!

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA! U ovom gradu se danas slavi

JEZERO U SRBIJI PROGUTALO AUTOMOBILE: Ljudi nemo posmatrali scenu (VIDEO)

Legendarni bokser i trener Metalca iz Valjeva Slobodan Lazić „Cimer“ preminuo je u 78. godini.

Lazić je bio trener bokserske reprezentacije Jugoslavije, bivši prvak SFR Jugoslavije u polusrednjoj kategoriji, na čelu nacionalne selekcije koja je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine osvojila četiri medalje.

Aktivno se „plemenitom veštinom“ bavio od 1957. do 1973. godine, bio je član Radničkog, Metalca i Partizana. U prve četiri godine nije znao za poraz, a na oko 300 mečeva čak 240 puta iz ringa je izlazio uzdignutih ruku. Nikad nije predao meč, a samo je jedan izgubio posle prekida.

Lazić je u rodnom Valjevu organizovao školu boksa, koja je iznedrila mnoge uspešne sportiste.

Na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine bio je stručni posmatrač. Četiri godine kasnije, na Olimpijadi u Los Anđelesu, kao trener reprezentacije doprineo je da Ante Josipović, Redžep Redžepovski, Mirko Puzović i Aziz Salihu osvoje medalje.

SAZNAJTE JOŠ

KORONA PRESEK Najmanji broj zaraženih!

TRAŽI POMOĆ! SRBIN SE ZALJUBIO U DIVNU DEVOJKU, ali nakon što mu je uradila OVO u WC-u, NASTAO JE PAKAO

GAMA KAMERA STIGLA NA VMA: Zakazivanje moguće od ponedeljka

POŽAR U SUBOTICI: Gori ispred zgrade, stanari napuštaju objekat

Kao predsednik, prošle godine, slavio je šampionsku titulu „svog“ Metalca, prvu u klupskoj istoriji. Proglašen je za počasnog predsednika kluba. Datum i mesto sahrane Slobodan Lazića „Cimera“ još nisu saopšteni.

Radi se o jednom od najuspešnijih sportista u istoriji Valjeva, koji je za reprezentaciju Jugoslavije zabeležio 67 nastupa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter