13°C

Beograd

Photo: twitter/printscreen

Izvor: Alo.rs

OLIVERA JEVTIĆ PROGOVORILA O JEZIVOM NAPADU: MANIJAK JE MOGAO DA ME UBIJE

„Taj čovek je mogao da me ubije da sam direktno glavom udarila o pločnik. Osetila sam životinjski nagon u momentu kad me je oborio. Sigurna sam da je to bio planiran napad. Uzdam se u bugarsku policiju da će rešiti slučaj“

Skandal neviđenih razmera! Srpska atletičarka Olivera Jevtić povređena je na trci u Sofiji pošto ju je Bojan Vačev, krupni muškarac bugarske nacionalnosti, očigledno namerno, gurnuo nedugo posle starta trke na 10 kilometara. Olivera je prilikom pada zadobila hematom na glavi i povredila je kuk, zbog čega je odmah zbrinuta u obližnjoj bolnici. Trenutno se oseća dobro i nalazi se na Zlatiboru, a u užičkoj bolnici obavila je sve neophodne preglede.

Pakleni plan bugarskog manijaka

Napadač na Oliveru Jevtić, koga je policija identifikovala kao Bojana Vačeva, jasno je imao nameru da povredi srpsku atletičarku. Snimak sa lica mesta pokazuje da je očigledno imao razrađen plan kako da je gurne i povredi, jer je neposredno pre napada nekoliko puta pogledao u nju. On je sakrio takmičarski broj kako ne bi mogao da bude odmah identifikovan. Nakon što je Užičanka pala, on je nastavio da trči sa grupom vodećih atletičara kako bi se što pre udaljio sa lica mesta.

NOVAK ĐOKOVIĆ NA KROVU SVETA

FUDBALER OTKRIO KAKO JE POSTAO VERNIK NAKON PAKLA: Čuo sam glasove koji su govorili da ću poginuti u saobraćajnoj nesreći

BRITANAC BEZ PARDONA PONIZIO ŠVAJCARCA I ŠPANCA: Ovim rečenicama o KRALJU BELOG SPORTA uzdrmao celu planetu

IVANIŠEVIĆ O REČIMA ZA NADALOVOG TRENERA: Ne kajem se! Najlakše je reći biće šta bude, verovao sam da Novak pobeđuje

Olivera Jevtić je za  medije do detalja opisala incident, koji je, po njenim rečima, mogao da ima i smrtni ishod.

- Ne smem ni da pomislim kako je sve moglo da se završi. Taj čovek je mogao da me ubije! Da sam direktno pala na glavu na kockama popločanu stazu, garantovano bih okončala život usred trke. Ovako, imala sam sreću da se u mojoj blizini našao neki momak, preko kojeg sam pala na kuk i on je donekle amortizovao to moje posrtanje. Uprkos tome, osetila sam snažan udarac glavom, čak su i takmičari čuli jeziv, tup udarac o pločnik. U tom momentu sam počela da vičem: „Glava me boli, glava me boli.“ Iskreno, pomislila sam da upravo izgovaram poslednje reči. Lekarska ekipa mi je brzo prišla kako bi mi ukazala prvu pomoć.

Olja je ubeđena da je muškarac imao pik baš na nju.

- Na snimku sam kasnije videla da se probijao kroz masu takmičara i da je probijajući se sa leve strane kroz špalir atletičara jurišao baš na mene. Osetila sam neki životinjski nagon u trenutku kada me je odgurnuo. Čovek mora da ima više od 100 kilograma. Samo bih volela da znam razlog zbog kojeg me je tako mučki napao, kao da je imao nameru da me povredi. Na kraju sam prošla dobro, rendgenski snimci kuka i glave pokazali su da nema lomova, ali meni u glavi i dalje zuji.

Trčala pod bombama

Svašta je tokom karijere duge 30 godina preko glave preturila Olivera Jevtić. - Neverovatne stvari mi se dešavaju u životu. Pre ovog napada u Sofiji, još 1999. sam trčala i trenirala na Zlatiboru kada su na svega stotinak metara od mene padale bombe. U Keniji sam se 2007. zadesila usred građanskog rata i bila zarobljena. Jedva sam se evakuisala, i to zahvaljujući kolegi Stenliju Kipritu, kome su pobunjenici zbog toga odsekli četiri prsta - priseća se Olja.

Naša atletičarka ne može da shvati šta je manijaka iz Sofije nateralo da joj nanese bol...

- Preispitujem se da li sam nešto pogrešila u životu, mada mi prijatelji kažu da kad god traješ i bivaš uspešan u poslu kojim se baviš, odmah počinješ da smetaš. Da li je imao neku fascinaciju mnome, ne znam. Da li je planirao napad? Da, čak sam sigurna da je uvežbavao napad na mene.

Oliveri nije bilo jasno ni otkud jedan rekreativac u grupi elitnih atletičara.

- Definitivno, veliki propust organizatora. Kažu da je taj čovek na kraju završio trku i nije mi jasno kako ga već na cilju niko nije uhapsio!? Verujem da će bugarska policija rešiti ovaj slučaj, sve ovo se može okarakterisati kao pokušaj ubistva! Znate, hrišćanski je praštati, pa bih prihvatila i njegovo izvinjenje, ali bih morala da znam pravi razlog tog njegovog divljačkog ispada - zaključila je za naš list najbolja srpska maratonka, učesnica šest olimpijskih igara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar