-2°C

Beograd

Photo: Instagram

Izvor: blic

JEZIVA SMRT SUPERHEROJA Svet još ne veruje da nema SUPERHEROJA (FOTO, VIDEO)

Jedan od najpoularnijih sportista, poznat širom sveta zbog svoje nesvakidašnje odvažnosti, poginuo je radeći ono što najviše voli - baveći se ekstremnim sportom.

Cela Francuska, a i ljubitelji ekstremnih sportova, oplakuju tragičnu smrt 36-godišnjeg Vensana Rafea, čoveka koji se proslavio nesvakidašnjim podvizima u opasnim "vazdušnim" vratolomijama.

On je u Dubaiju poginuo tokom trening-leta pomoću "džetmena", naprave koja se nosi na leđima, a koja mlaznim motorom omogućava brzine i do 400 kilometara na sat. Lokalne vlasti još nisu otkrile kako je do tragičnog incidenta tačno došlo, ali se zna da je u utorak njegov probni let završen smrtnim ishodom.

Francuski "Ekip" prenosi brojne reakcije šokiranih sunarodnika, ali i svetskih zvezda ekstremnih sportova, jer je Vins Refe bio simbol junaštva u tim veštinama, mada je mnogima ostajalo neshvatljivo kako su mu neke ideje uopšte padale na pamet. A bilo ih je na pretek. Najčešće - uz korišćenje "krila" od ugljeničnih vlakana.

On je, recimo, sa Fredom Fugenom, svojim partnerom u najopasnijim egzibicijama, uspevao da skokom sa planinskog vrha - slobodnim padom "uskoči" u avion u poniranju:

Izvodio je opasne skokove i sa najviših zgrada sveta, leteo svojom napravom i nad Mon Blanom, skakao uz kasno otvaranje padobrana sa Burdž Kalife...

- Bio je tako talentovan sportista, toliko voljen i poštovan član našeg tima - istakao je predsednik njegovog kluba, Džetmen Dubaija, Abdalah ben Habtur.

Među komentarima kolega koje "Ekip" prenosi su i hvalospevi na račun Rafea, kao i epiteti poput "legenda", "izvor inspiracije" i "moderni superheroj".

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar