Izvor:
24.02.2017 u 21:36
0

„Delfini“ dobili protivnike: PRVA UTAKMICA PROTIV JUŽNE AFRIKE NA SP!

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je rivale u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Budimpešti, na kome će od 17. do 29. jula braniti titulu.

Srbija, aktuelni olimpijski, svetski, evropski i pobednik Svetske lige, svrstana je u C grupu sa Španijom, Grčkom i Južnom Afrikom.

Pored ekipe Dejana Savića u prvom šeširu bili su Hrvatska, Italija i Crna Gora, pa su "delfini" mogli da se sastanu sa domaćinom, Mađarskom, u uvodnoj fazi, ali žreb je to onemogućio.

Srbija će prvu utakmicu igrati sa Južnom Afrikom, a slede dueli sa Španijom i Grčkom. Naša grupa se potom razigrava sa D grupom u u kojoj su SAD, Japan, Hrvatska i Rusija. Ukoliko Srbija bude prva u svojoj igraće na startu nokaut faze sa četvrtom selekcijom iz D, a zatim sa pobednikom duela drugoplasirani tim iz A grupe – trećeplasirani tim iz B grupe.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je zadovoljan što će ekipa u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Budimpešti imati ozbiljne protivnike.

Zadovoljan sam činjenicom da ćemo i u grupi imati ozbiljne protivnike. Španija i posebno Grčka nisu timovi na koje ne treba maksimalno obratiti pažnju. U isto vreme, s pažnjom ćemo pratiti i dogadjanja u grupama sa kojima se ukrštamo. Prvi cilj je da se u grupi obezbedi što bolja pozicija, zatim da se spremno dočeka četvrtfinale i ako sve bude kako treba da se krene u borbu za medalje – rekao je Savić.

Sastavi grupa:

A grupa: Brazil, Crna Gora, Kazahstan, Kanada

B grupa: Francuska, Italija, Australija, Mađarska

C grupa: Srbija, Španija, Grčka, Južna Afrika

D grupa: SAD, Japan, Hrvatska, Rusija

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter