6°C

Beograd

Photo: ARENA FRIDAY NIGHT FIGHTS

Izvor: happybsc

SVETSKI ŠAMPION JAČI OD POVREDE: Tukao sam se sa slomljenim rebrom!

Aleksandar Konovalov od prvog minuta dominirao je protiv sjajnog Portugalca, evropskog prvaka Andre Santoša u meču za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka sveta WAKO PRO federacije te je jednoglasna odluka sudija posle pet paklenih rundi bila očekivana u korist srpskog borca. Međutim, niko od malobrojnih prisutnih u sali kompleksa Kovilovo Resort nadomak Beograda nije znao da je zvanično najtrofejniji WAKO kik bokser ikada meč “radio” sa polomljenim rebrom!

Priznao je to tek kada mu je oko struka zasijao šampionski pojas koji mu je uručio Nebojša Žugić, direktor TV Arena sport koja je na specijalizovanom kanalu Arena Fight direktno prenosila spektakl.

- Trpeo sam bolove i krio od svih, a najviše od rivala da mi je na sparingu pre 15 dana polomljeno rebro. Znao je samo moj trener Dejan Pavić. Portugalac me sredinom meča pogodio baš u to mesto, ali sam stegao zube i uspeo. Novi pojas posvećujem mojoj porodici, treneru i prijateljima, a zahvalnost dugujem Srđanu Bugarčiću i Areni koji su u ova teška vremena koronavirusa uspeli da organizuju ovako sjajan turnir “Arena Friday Night Fights” - u dahu je posle meča ispričao Konovalov.


Bugarčić: Idemo dalje

Alfa i omega događaja, organizator Srđan Bugarčić, dan nakon spektakla već sprema novi događaj - “Arena Friday Night Fights 2”, koji je na programu 14. maja u sklopu turnira “Budva Splendid Grand Prix”.

- Videli ste borbe, spektakularne su bile. Moram da kažem da nisam ni sumnjao u to, samo 20 godina se bavim ovim poslom. Idemo dalje! - kroz smeh će Bugarčić


Apsolutni vladar planete do sada je šest puta bio profi prvak sveta, isto toliko puta i amaterski, od čega dvaput u juniorskoj kategoriji, a za medalje, pehare i pojase sa svetskih i evropskih prvenstava, gran prija, mitinga i drugih takmičenja trebalo bi napisati poseban tekst samo da bi se svi pobrojali. Puna je soba priznanja, ali želja je i dalje i te kako prisutna.

- Borim se za porodicu i Srbiju, gde ćete veći motiv. Verujte mi, još ćete me dugo godina gledati u vrhu - optimističan je šampion.

Snimak spektakla biće emitovan u reprizi na TV Arena Fight, ali i na TV B92 u nedelju od 11 sati.

Rezultati mečeva na “Arena Friday Night Fights”

(-60 kg, lou kik)

Nikola Prlja (Crna Gora) - Demir Sejdija (Srbija) 0:3

(-86 kg, ful kontakt)

Paul Kop (Slovenija) - Miloš Kovačević (Srbija) 1:2

(-91 kg, K1)

Danilo Tošić (BiH) - Mitar Dugalić (Srbija) 2:1

(-62 kg, lou kik)

Viktor Necitailo (Moldavija) - Danijel Memedovski (Srbija) 3:0

(-75 kg, K1)

Nikola Cvetković (Srbija) - Jovan Nikolić (Srbija) 0:3

(-66,8 kg, lou kik)

Andre Santoš (Portugal) - Aleksandar Konovalov (Srbija) 0:3

(+91 kg, K1)

Jaroslav Linik (Moldavija) - Nikola Filipović (Srbija) 0:3

(-80 kg, K1)

Boban Ilioski (Makedonija) - Nikola Todorović (Srbija) 0:3

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti