Izvor:
02.03.2017 u 21:23
0

Ivana Španović pred start Evropskog prvenstva: CILJ MI JE DA SKOČIM PREKO SEDAM METARA! (VIDEO)

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je danas da sa velikim nestrpljenjem iščekuje nastup pred domaćom publikom na Evropskom prvenstvu u Kombank areni i da joj je cilj da skoči preko sedam metara.

– Uzbuđena sam što ću nastupiti pred domaćom publikom. Veliki je izazov ispred mene, ali je ujedno i velika čast što ću biti deo atletskog spektakla. Većina sportista to nije doživela na svom terenu, ali meni se sada pruža prilika – rekla je Španović na konferenciji za medije u Skupštini Beograda.

Španović, koja je pre dve godine osvojila zlatno na dvoranskom EP u Pragu, ističe da je spremna za dobar rezultat u skoku u dalj.

– Pritisak osećam samo kada nisam najbolje spremna, što sada nije slučaj. Daću sve od sebe da skočim preko sedam metara, nasmejana sam i jedva čekam. Publika će nam dati dodatnu snagu i uradićemo sve da osvojimo medalje – poručuje Španović.

Bacač kugle Asmir Kolašinac priznaje da oseća teret velikih očekivanja, nakon što je na prethodna dva takmičenja osvojio zlato i srebro.

– Ponosan sam što sam deo verovatno najboljeg srpskog atletskog tima u istoriji. Spremniji sam nego ikada, osećam veliki pritisak jer se od mene očekuje zlatna medalja. Ne bojim se, siguran sam da će mi publika pomoći – rekao je Kolašinac.

Desetobojac Mihail Dudaš naglašava da je napravio najbolju moguću pripremu, posle rada u Južnoj Africi.

– Nije mi potreban veliki pritisak javnosti, u mojoj disciplini takmičenje traje dva dana i bilo bi loše da padne pod njega. Uveren sam da će mi 12.000 navijača biti od velike pomoći – rekao je Dudaš.

Evropsko prvenstvo u atletici, 34. po redu, počinje sutra i trajaće do nedelje.

Tanjug.rs
Foto: Tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter