Izvor:
29.04.2017 u 18:44
0

„Posmrtni“ ples Klička: DA LI ĆE GA BRITANSKA ZVER POSLATI U PENZIJU ILI SE KRALJ VRAĆA NA TRON? (VIDEO)

Subota 29. april 2017. godine mogao bi da bude zabeležen u istoriji boksa kao odlazak jedne od legendi teške kategorije Vladimira Klička (41).

Snažni Ukrajinac koji je 11 godina vladao ovom kategorijom, pokušaće da se vrati na tron u duelu sa Entoni Džošuom (27) sa kojim će se boriti u subotu od 22.40h na Vembliju. U suprotnom u slučaju poraza završiće respektabilnu karijeru.

Posle supenzije Tajsona Fjurija koji je uzeo Kličku titule u WBO, IBO i WBF verziji, Ukrajinac želi da se vrati na svetski vrh i možda se tada oprosti kao vladajući šampion.

Ali, to neće biti lako jer je Džošua, britanska zver, neverovatno spreman i dosadašnje rivale je razbijao nokautom. Svetski je prvak u IBF verziji, a sad može da uzme i preostale tri.

Džošua je 14 godina mlađi od Klička i veruje da će nastaviti svoju nepobedivu seriju i pita se da li “tata” Kličko ima snage da se bori u tim godinama.

– On je previšre star, on je ćale. Vreme je bitno u svemu i možda je njega pregazilo vreme – rekao je Džošua za radio BBC

Britanac se nada da će nastaviti svoju seriju od 19 pobeda bez poraza od čega je čak 17 ostvario nokautom.

Kličko ima 41 godinu i ovo je verovatno poslednja borba karijere, ali sve će zavisiti od ovog meča. Ako uzme titule, možda će odraditi još eventualno jedan meč, a ako izgubi – to je kraj jedne karijere.

Pogledajte trening kamp Vladimira Klička pred duel sa Džošuom

Telegraf
Foto: Facebook/Vladimir Klicko

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter