Izvor:
22.06.2017 u 21:08
0

Sep Blater: Pričamo o porezu? A šta je sa Federerom, skupljačem novca?

Sep Blater, nekadašnji predsednik FIFA koji je optužen za korupciju, reagovao je na sve češće istrage o utaji poreza fudbalskih zvezda.

Blater je istakao da su pod lupom samo fudbaleri, za razliku od ostalih sportista, a posebno je ‘potkačio’ Rodžera Federera.

Švajcarac je tokom karijere inkasirao više od 700 miliona evra, ali nigde ne postoji podatak gde živi.

"Zbog čega napadaju fudbalski svet? Niko ništa da kaže o Rodžeru Federeru, jednom od najvećih skupljača novca. On je nedodirljiv. Siguran sam da je tako jer sve radi ispravno", rekao je Blater.

On je uporedio Rodžera sa ostalim teniserima za koje, kako kaže, posluju transparentno.

"Iskreno da vam kažem i nije jasno gde je Federerovo tačno prebivalište. Na primer, svi vrhunski igrači imaju prebivalište osim Federera. Nadal je na Manakoru, Mari u Londonu, a Đoković u Monte Karlu. Federeru stoji samo Švajcarska. Isto tako bejzbol i NBA zvezde nisu pod istragom", dodao je Blater.

Poslednji u nizu fudbalera koji su se našli u problemu zbog utaje poreza su Kristijano Ronaldo, Anhel di Marija, Žoze Murinjo…

b92.net
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter