Izvor:
01.08.2017 u 02:33
0

VATERPOLISTE ČEKA NOVA BORBA: Daćemo sve od sebe da im vratimo u predstojećim duelima!

Daćemo sve od sebe da vratimo krunu, a treće mesto ne doživljavamo kao neuspeh. Ne možemo uvek da budemo najbolji – kaže levoruki bombarder.

Bronzana medalja vaterpolista osvojena na Svetskom prvenstvu u Budimpešti vredna je nastavka čudesnog niza – sa 10. tamičenja zaredom vratili su se sa odličjem. Dominirali su puleni Dejana Savića tokom celog šampionata, jedini kiks su imali protiv Hrvata u polufinalu, ali onda su pokazali da su najjači kad je najteže. Poraz ih nije pokolebao, već su uspeli da se izdignu iz problema i potope Grke (11:8) za bronzu.

Dušan Mandić je analizirao partije tima Srbije, kome je UNIQA bilo zvanično osiguranje na šampionatu planete.

– Na kraju smo zadovoljni. Okliznuli smo se u polufinalu, ali to nije ništa strašno. Prosto, poraz je morao da dođe u nekom trenutku. Jednom smo morali da izgubimo – kaže 23-godišnji Kotoranin.

Ipak, da svi imaju šampionski gen pokazali su posle izgubljenog polufinala. Ranjeni „delfini“ su odigrali sjajno i našli se na postolju.

– Bilo nam je važno i zbog nas samih da pobedimo u duelu za treće mesto. Nemojte u polufinalnom porazu da vidite ništa strašno. Odlična smo ekipa i vratićemo se brzo na tron.

Na konstataciju da će pravda doći kad tad i da će naše komšije biti poražene, Mandić se nasmejao.

– Daćemo sve od sebe da im vratimo u predstojećim duelima, već na prvom sledećem takmičenju.

Selektor Dejan Savić je posle polufinala istakao da ne zna pravila vaterpola, a Mandić se slaže da je suđenje u najmanju ruku bilo čudno u borbi za finale.

– Da se razumemo, Hrvati su u toj utakmici bili agresivniji od nas i zbog toga su pobedili. Ključ našeg poraza je bila slabija odbrana. Mi smo dali 11 golova, što bi protiv svakog drugog protivnika bilo dovoljno za trijumf, ali oni su postigli jedan više. Do te utakmice obično smo primali sedam, osam pogodaka. Hrvati su dokazali da su bili najjača ekipa na Svetskom prvenstvu. Pobedili su nas, savladali su i Mađare. Neću da pričam o arbitrima, ali bi stvarno dosta trebalo da se priča o suđenju. Kako da se poboljša, kako da se konkretizuju neke odluke, da se zna šta je šta, pošto nije ni meni baš najjasnije kako se sudilo na ovom šampionatu – kazao je igrač italijanskog Pro Reka.

Poraz od Hrvata je već zaboravljen, ali svi pamte pozdrav selektora Savića i Ivice Tucaka. Naši momci su dokazali da su veliki u pobedi, ali još veći u porazu.

– Sportisti smo, dobro se poznajemo. Klupski sam drugar sa Sandrom Suknom. Naravno da ćemo im čestitati i pružiti ruku, to je normalno kod nas. Ostao je žal što nismo ušli u finale, ali nije bilo razloga da njima posle polufinala ne pružimo ruku. Poštujemo ih, kao i oni nas – poslao je Mandić sjajnu poruku.

Nisam imao dovoljno snage

Dušan Mandić je u Budimpešti igrao srcem, i pored povrede imao je veliku želju da pomogne saigračima.

– Prvo sam se 29. maja povredio protiv Juga kada mi je napukla jagodična kost. Onda sam se vratio, ali nisam trenirao sa ekipom. Taman kada sam podigao formu u grupnoj fazi, dobio sam temperaturu i osetio malaksalost. To me je baš iscrpilo. Nisam bio u punoj snazi ni protiv Hrvata ni protiv Grka. Dao sam sve od sebe, ali viša sila me je ovaj put sprečila da budem najspremniji – istakao je Mandić.

Blic
Foto: Twitter/RTS_Sport/Twitter/OKSrbije/Twitter/FilipTheBest10

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter