parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Vučić: Sportisti su ponos Srbije!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste koji su osvojili medalje u olimpijskim disciplinama na nedavno završenim takmičenjima, sa trenerima i predsednicima saveza i poručio da će država nastaviti i dalje da podržava sport kao i da očekuje 12 medalja na sledećim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. 

Kod Vučića na prijemu bili su najbolji rvač planete Davor Štefanek, zatim zlatna sa evropskog prvenstva u penjanju Staša Gejo, zlatni kajakaši sa svetskog prvenstva Marko Tomićević i Milenko Zorić, kao i bronzana Milica Starović kao i kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković, i osvajač zlata na svetskom prvenstvu u rvanju Viktor Nemeš, a uz njih su bili njihovi treneri i predsednici saveza sportova u kojima se takmiče. 

Predsednik Srbije je zahvalio svim osvajačima medalja kao i predstavnicima sportskih saveza i podvukao da su ponos Srbije.

On je obećao da će država uraditi sve što je u njenoj moći i pomoći im u pripremama za dalja takmičenja a posebno za sledeću Olimpijadu 2020. godine u Tokiju kao i za izgradnju i pripremu sportskih terena i objekata neophodnih za trening ali i razvoj kako sportova kojima se bave tako i drugih sportova.

Staša Gejo se nadovezala na reči predsednika i istakla da je penjanje, sport kojim se bavi, sve popularnije u svetu, da se modernizuje i da je neohodna izgradnja stene sa svim onim što je prati kako bi bili u korak sa svetom i napredovali i taj sport omasovili i približili mladima. 

Vučić je obećao da će država izgraditi stenu za penjački sport ali isto tako i veslačima poručio da će se raditi na centru za veslački sport...

 On je rekao da novca u budžetu ima, da se novac namenjen vrhunskim sportistima i osvajačima medalja i trofeja na velikim međunarodnim takmičenjima isplaćuje na vreme što je važno.

Kako je rekao zna da njima to nije motiv već sportski uspesi, da se vijori zastava i čuje himna, ali da se taj novac može uložiti u dodatnu rad i napredak i omogućiti pristojan život.

Predsednik Srbije je podsetio da je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojeno četiri medalja, na prošlim u Rio de Žaneiru osam, kao što je i rekao da će biti, a mogla je i koja više, te da u Tokiju očekujem najmanje 12 medalja za Srbiju.

 

Tanjug
Foto: Twitter/The Peninsula/Twitter/BOKiNFO

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja Kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Kviz: Soba sreće
22:00 Parovi - Live
00:00 Parovi - Žurka