Izvor:
04.10.2017 u 21:20
0

Atletski savez Srbije: Nažalost, Ivana ostaje četvrta, snimci potvrdili! (VIDEO)

Atletski savez Srbije dobio je dokaze da je Ivana Španović ipak završila takmičenje kao četvrta u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Ivana je ostala bez medalje u Londonu iako je skočila preko sedam metara, što je bilo dovoljno i za zlato, jer joj se sa leđa otkačio papir sa brojem i dodirnuo pesak, pa su sudije dotle merile njen skok u dalj – 6,91m.

Srpska atletičarksa odmah je uložila žalbu, potom i Atletski savez Srbije, ali odluka nije promenjena i ona je ostala četvrtoplasirana. Nekoliko nedelja pošto je upućena žalba, na adresu ASS stigla je potvrda da je sve bilo po pravilima i da je Španovićevoj potvrđena četvrta pozicija.

– Dobili smo snimke konačno i, nažalost, oni su u pravu – kazao je Sportski žurnal Slobodan Branković, direktor Saveza.

Nova svetska šampionka postala je Britni Ris iz SAD sa rezultatom 7,02 metara, a srebro je otišlo Ruskinji Dariji Klišinoj sa 7,00.

Ivana je ostala na dve bronzane medalje sa Svetskih prvenstava u Moskvi (2013) i Pekingu (2015).

informer.rs
Foto: Red Bull-P. Vučković

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter