Izvor:
14.10.2017 u 16:42
0

Nenad Borovčanin novi predsednik Bokserskog saveza Srbije!

Bivši šampion Evrope u WBO verziji i četvrti bokser sveta Nenad Borovčanin jednoglasno je (prisustvovalo i glasalo 47 delegata), na Izbornoj skupštini Bokserskog saveza Srbije, izabran za predsednika.

Njegov pomoćnik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Miloš Gobeljić.

Nema sumnje da je ovo pravi izbor jer je novoizabrani predsednik prošao dug i uspešan put od talentovanog početnika, koji se velikim radom i odricanjem domogao laskave titule šampiona, nanizao 30 profi pobeda bez poraza.

U svom izlaganju, po izboru na čelnu funkciju nekada jednog od najuspešnijih sportova u našoj zemlji, Borovčanin je izneo svoj plan i program i sigurno je da će, poznajući njegovu fanatičnu veru u uspeh, uz maksimalan rad, ponovo vratiti boks na onaj nivo kada je značio mnogo u svetu.

Prioritet novog predsednika je aktiviranje besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, edukacija trenera da stvaraju bokserske šampione, ali, pre svega dobre ljude i poštene i radne građane Srbije. Dalje, povratak srpskog boksa na međunarodnu scenu, da kao nekada naši bokseri budu strah i trepet na svetskim i evropskim prvenstvima, Olimpijskim igrama.

– Da reči nisu prazne, već od 1. novembra naša reprezentacija, nakon tri godine pauze, ide na tronedeljne pripreme, za veliko i izuzetno značajno takmičenje koje nam sledi na nacionalnom nivou, „Zlatnu rukavicu“ koja će se održati u beogradskoj Areni 25. novembra 2017. godine. Velika zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i obezbeđenim uslovima, kako bi ovo nekada prestižno takmičenje ponovo ugledalo svetlost onakvu kakva je krasila pre par decenija. Velika zahvalnost jer bez države boks ne može na šampionski vrh – istakao je bivši boks as Srbije, a novi predsednik Bokserskog saveza naše zemlje Nenad Borovčanin.

Kurir
Foto: Twitter/Momcilo Karan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter