Izvor:
03.12.2017 u 03:47
0

ODLIČAN START NA 41. „TROFEJU MLADOSTI“: Za Arsović zlato i dva srebra za Srbiju!

Srpski strelci su odlično startovali na 41. "Trofeju Mladosti" u Zagrebu, gde su osvojili jedno zlato i dva srebra.

Andrea Arsović, najbolja sportistkinja Partizana, osvojila je zlato vazdušnom puškom za dame, a zablistala je i juniorka Jedinstva iz Stare Pazove Marija Malić, koja je u istoj disciplini osvojila srebro.

U nadmetanju muškaraca puškom, drugo mesto osvojio je Milutin Stefanović, strelac kragujevačkog "Čika Mate", saopštio je Streljački savez Srbije.

Arsovićeva je u finale ušla kao druga u kvalifikacijama, iza Hrvatice Valentine Gustin, sa 418,2 kruga. Malićeva je pogodila jedan deseti deo kruga manje.

U finalu dve Srpkinje su vodile veliku borbu za zlato, a Arsovićeva, koja je prošle godine u Zagrebu osvojila srebro, je Malićevu nadmašila za 0,3 kruga. Treća je bila Valentina Gustin.

Trener Andree Arsović, Dragan Donević, rekao je da je zadovoljan rezultatima.

"Andrea je celo finale gadjala na ujednačenom nivou, nije grešila i na kraju postigla bolji rezultat od pobednika u muškoj konkurenciji. U Zagrebu se prvi put takmičila u novoj opremi, pokazala je da se dobro prilagodila, test je bio uspešan", kazao je Donević.

Milutin Stefanović je u kvalifikacijama zauzeo peto mesto. Pred poslednju seriju finala zaostajao je 0,3 kruga za vodećim, Hrvatom Peterom Goršom.

Drugog dana mitinga u Zagrebu sutra su na programu takmičenja vazdušnim pištoljem.

Izvor: Kurir
Foto: instagram/skpartizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter